Jensen Plowright snelt naar nieuwe zege in Tour of Qinghai Lake
foto: Cor Vos
donderdag 11 juli 2024 om 09:00

Jensen Plowright snelt naar nieuwe zege in Tour of Qinghai Lake

Jensen Plowright heeft voor de tweede keer mogen zegevieren in de Tour of Qinghai Lake. De 24-jarige Australiër van Alpecin-Deceuninck was in de vijfde etappe – na iets meer dan 127 kilometer – de snelste in de sprint. Plowright rekende in Xihaizhen af met de Italiaan Davide Persico en de Deen Alexander Salby.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Op de vijfde dag van de Tour of Qinghai Lake konden de renners zich opmaken voor een etappe met twee gezichten. Rit vijf kende een zeer pittig begin, met een beklimming van eerste en een helling van derde categorie, maar daarna kregen de sprintformaties voldoende tijd om orde op zaken te stellen op weg naar de finish in Xihaizhen.

Nils Sinschek laat zich zien
Op de zwaarste beklimming van de dag richting Yakou (10,3 km á 4,9%) kwam Nils Sinschek als eerste boven. De 26-jarige Nederlander van Parkhotel Valkenburg besloot na de passage op deze klim door te rijden met de Belg Jelle Vermoote van Bingoal WB. De twee aanvallers reden een maximale voorsprong bijeen van net geen twee minuten, maar dit bleek niet genoeg om uit de greep te blijven van een op hol geslagen peloton.

Of moeten we zeggen: eerste achtervolgende groep? Door waaiervorming was het peloton in meerdere stukken gebroken en was het opeens alle hens aan dek voor de renners met ambities voor de ritzege, maar ook voor de mannen van het klassement. Dit bleek echter van korte duur, aangezien de geloste renners toch weer de kans kregen om terug aan te sluiten.

Toch een sprint
En zo leken we toch af te stevenen op een sprint met een grote groep. In de finale probeerden meerdere renners hier nog een stokje voor te steken. Riccardo Lucca leek nog even voor de stunt te zorgen. De Italiaan van VF Group-Bardiani CSF-Faizanè reed lange tijd voor de meute uit, maar zijn aanval strandde bij het ingaan van de slotkilometer. In de sprint die volgde, kwam Jensen Plowright als eerste over de streep.

De jonge Australiër verwees twee renners van Bingoal WB, Davide Persico (de broer van Silvia Persico) en Alexander Salby, naar de dichtste ereplaatsen. Het is voor Plowright alweer zijn tweede ritzege in deze Tour of Qinghai Lake, nadat hij zondag al de openingsrit wist te winnen. In het algemeen klassement gaat Jefferson Alveiro Cepeda – met nog drie etappes te gaan – nog altijd aan de leiding.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.