Johan Bruyneel lyrisch over tactiek Visma | Lease a Bike: “Geen toeval dat het zo uitkwam”
foto: Cor Vos
maandag 8 juli 2024 om 12:05

Johan Bruyneel lyrisch over tactiek Visma | Lease a Bike: “Geen toeval dat het zo uitkwam”

Johan Bruyneel was onder de indruk van Visma | Lease a Bike zondag in de gravelrit naar Troyes. De oud-ploegleider van onder meer Lance Armstrong zag de Nederlandse ploeg tactisch alles goed doen en had lovende woorden: “Jonas Vingegaard en Visma hebben zondag een grote mentale overwinning geboekt.”

De Belg gaat in de podcast THEMOVE verder in op de rol van Jan Tratnik binnen het team. “De Sloveen was de enige renner die zijn fiets had kunnen geven aan Vingegaard. Dat hij de hele dag Vingegaard schaduwde, was geen toeval. Geen enkele renner had dit logistiek gezien voor de ploeg kunnen doen, dan was het een ramp geweest. Dat laat zien dat Visma | Lease a Bike alles heeft uitgedacht.”

“Ook Matteo Jorgenson vervulde een cruciale rol bij de ploeg. Toen Pogacar full gas aanviel, zat Jorgenson in zijn wiel en maakte hij de perfecte beslissing om zich uit te laat te zakken en Vingegaard terug te brengen. Zo kon de Deen kostbare energie besparen”, gaat hij verder.

Visma | Lease a Bike kon zo al met al terugkijken op een geslaagde dag. “Ze waren geweldig. Alles was zo goed georganiseerd en in het defensief waren ze ongelooflijk sterk.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.