Jonas Vingegaard: “Had verwacht dat Pogacar gat op Evenepoel dicht zou rijden”
foto: Cor Vos
woensdag 17 juli 2024 om 21:11

Jonas Vingegaard: “Had verwacht dat Pogacar gat op Evenepoel dicht zou rijden”

Jonas Vingegaard moest in de finale van de zeventiende Touretappe tijd prijsgeven op zijn naaste concurrenten. Het was geletruidrager Tadej Pogacar die de lont in het kruitvat stak. De Deen van Visma | Lease a Bike had die aanval in eerste instantie niet meer verwacht, vertelde hij na afloop bij ITV Cycling.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Op basis van hoe UAE reed, had ik het niet verwacht”, aldus Vingegaard. “Maar toen Lidl-Trek doortrok, dacht ik al wel dat het een mogelijkheid zou zijn. En hij viel inderdaad aan. Als een ander team de koers hard maakt, moet je verwachten dat hij ook zal gaan.”

In de afdaling kwam Vingegaard weer bij Pogacar en Evenepoel, maar op de slotklim naar Superdévoluy ging laatstgenoemde nog een keer. Pogacar bleef op dat moment in het wiel van Vingegaard wachten. “Ik had eigenlijk verwacht dat Tadej het dicht zou rijden, maar ik had gelukkig ploeggenoten bij me. Ik moet hen vandaag erg bedanken.”

Heeft Vingegaard nog wat in de tank voor het lastige slot van deze Tour? “Ja. Ik heb nog steeds het gevoel dat ik verbeter. Vandaag was misschien niet mijn beste dag, maar soms heb je een slechte dag. Als dit mijn slechte dag was, ben ik blij.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.