Jonas Vingegaard blijft optimistisch na nieuw tijdverlies: “Had erger verwacht”
foto: Cor Vos
zaterdag 6 juli 2024 om 09:12

Jonas Vingegaard blijft optimistisch na nieuw tijdverlies: “Had erger verwacht”

Jonas Vingegaard eindigde gisteren als vierde in de tijdrit in de Tour de France. De Deense titelverdediger verloor 37 seconden op Remco Evenepoel, maar was na afloop best tevreden. “We moeten geloven in ons plan”, vertelde Vingegaard via de officiële kanalen van zijn team.

De renner van Visma | Lease a Bike verloor verder 25 seconden op Tadej Pogacar en drie seconden op Primoz Roglic. “Om eerlijk te zijn was het een goede tijdrit voor mij. Ik ben tevreden met mijn prestatie. Zeker in het eerste gedeelte van de tijdrit voelde ik mezelf heel goed in orde. Op de klim kon ik een prima vermogen trappen. Om maar 37 tellen te verliezen ten opzichte van Evenepoel, daar had ik vooraf voor getekend. Ook het verschil van 25 seconden met Pogacar is speelbaar.”

“Natuurlijk pakken ze tijd, maar ik had vooraf verwacht meer te verliezen. Het parcours is veel meer op hun lijf geschreven, ging de Deen verder. “Wellicht gaat het in het hooggebergte om minuten in plaats van om seconden. We moeten vast blijven houden aan en geloven in ons plan.”

“Zoals ik reeds heb aangegeven, is alles wat we bereiken mooi meegenomen. Natuurlijk gaan we voor het hoogst haalbare, maar tijdverlies in het eerste deel van de Tour was zeker ingecalculeerd. Ik voel dat mijn vorm met de dag beter wordt. Ik ben tevreden met de dag van vandaag en kijk uit naar het restant van deze Tour de France.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.