Jonas Vingegaard doet na de Tour definitief geen Vuelta: “Ik ben uitgeput”
foto: Cor Vos
maandag 22 juli 2024 om 09:04

Jonas Vingegaard doet na de Tour definitief geen Vuelta: “Ik ben uitgeput”

Jonas Vingegaard heeft bevestigd dat hij dit jaar niet mee zal doen aan de Vuelta a España. De Deen van Visma | Lease a Bike is na een intensieve revalidatieperiode en de Tour de France te moe voor nog een grote ronde. Het is nog niet duidelijk hoe hij zijn najaar wel zal invullen.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Ik ben moe, ik denk niet dat ik ooit eerder zo moe ben geweest na een grote ronde. Eerlijk gezegd ben ik uitgeput”, zei Vingegaard, die achter Tadej Pogacar als tweede eindigde in de Tour, na afloop van de slottijdrit voor de camera van Eurosport. “Natuurlijk wil ik terugkomen en opnieuw winnen. Maar ik denk dat ik nu wat rust nodig heb.”

Vingegaard heeft een bewogen periode achter de rug. De 27-jarige renner belandde begin april op de intensive care na een horrorcrash in de Ronde van Baskenland. Pas na twee weken kon hij het ziekenhuis verlaten, waarna hij voorzichtig begon met de opbouw naar de Tour de France. In die Tour ging hij vervolgens de strijd aan met de uiteindelijke winnaar Tadej Pogacar. Vingegaard moest het onderspit delven, maar werd wel tweede. “Het is een behoorlijke reis geweest”, aldus de tweevoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.