zondag 7 juli 2024 om 19:12

Jonas Vingegaard: “Dacht niet aan aanvallen, kon beter ploeggenoten om mij heen hebben”

Video Jonas Vingegaard heeft de graveletappe in de Tour de France overleefd. Wat heet, de kopman van Visma | Lease a Bike wist – ondanks pech en een fietswissel – meermaals een demarrage van Tadej Pogačar en Remco Evenepoel te counteren. Uiteindelijk kwamen alle favorieten met elkaar over de streep. “Ik dacht niet aan aanvallen, want ik kon beter ploeggenoten om mij heen hebben”, zei hij na afloop.

“Op een van de laatste sectoren pakte Tadej een klein gaatje. Dat was niet mijn sector, want het gravel en de stenen lagen daar zo los. Voor iemand met mijn gewicht was het lastig om de fiets te controleren. Daar pakte hij een gat, maar ik had gelukkig super-, supersterke ploeggenoten bij mij die mij altijd in positie hielden”, vertelde Vingegaard.

“Het verschilde per sector. Op beter gravel was het niet superlastig om te volgen. Dan is het beter voor mij, maar op die andere sector was het meer in zijn voordeel”, blikt hij terug.

Dat Evenepoel op een paar stroken op achterstand reed, was voor Vingegaard geen teken om aan te vallen. “Ik wilde niet aanvallen, maar we dachten er wel over om door te rijden. Ik reed daar niet door omdat het voor mij beter is om ploeggenoten om mij heen te hebben. Met Wout van Aert en Christophe Laporte is het altijd beter voor mij, zij konden mij echt helpen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.