Jonas Vingegaard is al weer aan het trainen: “Dat is nodig om het gat met Tadej Pogacar te dichten”
foto: Cor Vos
zaterdag 26 oktober 2024 om 08:52

Jonas Vingegaard is al weer aan het trainen: “Dat is nodig om het gat met Tadej Pogacar te dichten”

Jonas Vingegaard is al weer aan het trainen. De Deense klassementsrenner zette midden augustus al een punt achter zijn seizoen, waardoor hij nu al weer bezig is met het volgende seizoen. Volgens Tim Heemskerk, de trainer van Vingegaard, is dat een groot voordeel. “We moeten accepteren dat Tadej Pogacar dit jaar de lat nog hoger heeft gelegd”, vertelt Heemskerk in gesprek met Velo.

“Het is een erg groot voordeel dat we vroeg kunnen starten met Jonas. We hebben dat nodig als we het gat met Pogacar willen dichten”, begint een eerlijke Heemskerk het interview. “Door al zo vroeg met de trainingen te beginnen, kunnen we voor een heel goede basis zorgen. En dat hadden we echt nodig. Want door die val (in de Ronde van het Baskenland, red.) ontbrak het Jonas aan enkele zaken.”

Heemskerk vertelt dat die val voor enorm veel malheur heeft gezorgd. “Jonas heeft twaalf dagen in het ziekenhuis gelegen zonder enige activiteit en dat zorgde ervoor dat hij heel wat spiermassa verloor. Dat heeft de rest van het jaar een invloed gehad. Een lichaam heeft tijd nodig om te herstellen, maar Jonas ging meteen van het ziekenhuis naar de revalidatie en naar de Tour de France.”

“Dat kostte allemaal veel energie en hij is daar nooit volledig van hersteld. Jonas heeft tijd nodig om z’n lichaam terug in de balans te krijgen die er was voor die val. We kunnen ook niet achterover leunen en zeggen dat Jonas Pogacar had geklopt zonder die val. We moeten accepteren dat Pogacar de lat dit jaar nog hoger heeft gelegd. We moeten naar alles kijken om hem te kloppen. We weten dat er ons een grote taak te wachten staat”, sloot de Nederlandse trainer af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.