Jonas Vingegaard na epische rit: “Voelde dat Pogacar kraakte toen ik aanviel”
foto: Cor Vos
woensdag 13 juli 2022 om 17:19

Jonas Vingegaard na epische rit: “Voelde dat Pogacar kraakte toen ik aanviel”

Jonas Vingegaard heeft de loodzware elfde etappe van de Tour de France op indrukwekkende manier gewonnen. De Deen van Jumbo-Visma kraakte Tadej Pogacar met een sprankelende demarrage na voortdurend ploegenspel van de Nederlandse ploeg. “Het was nooit gelukt zonder hen, ze waren allemaal ongelooflijk goed.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik kan het niet geloven, het is echt ongelooflijk”, begint de nieuwe geletruidrager, zichtbaar geëmotioneerd, het flashinterview. “Het is moeilijk om dit onder woorden te brengen. Hier heb ik altijd al van gedroomd. Een etappe én de gele trui in de Tour de France!”

Tijdens het interview kwam groene trui Wout van Aert, die mee het ploegenspel speelde in de elfde etappe even de interviewtent binnen om zijn ploegmaat te feliciteren. “Het was nooit gelukt zonder mijn ploegmaten, ze waren allemaal ongelooflijk goed. We hadden een plan gemaakt voor de start om een heel zware koers te maken voor mij en Primoz.”

Het was uiteindelijk pas op de slotklim dat Pogacar kraakte, op de eerder beklimmingen van de dag kon de Sloveen goed volgen. “Ik was een beetje onzeker toen, hij was heel sterk op de Galibier. Toen ik uiteindelijk aanviel op de laatste klim, voelde ik dat hij kraakte. Ik moest het nog eens proberen, anders ging ik niet winnen. Tweede is mooi in het algemeen klassement, maar ik wil voor de overwinning gaan”, aldus een strijdvaardige Vingegaard. “Het is gelukt en nu heb ik de gele trui. Ik ga ervoor blijven vechten tot in Parijs!”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.