Jonas Vingegaard: “Had na gisteren niet de beste benen op Alpe d’Huez”
foto: Cor Vos
donderdag 14 juli 2022 om 19:02

Jonas Vingegaard: “Had na gisteren niet de beste benen op Alpe d’Huez”

Jonas Vingegaard hield vandaag sterk stand in de koninginnenrit met aankomst op Alpe d’Huez. Tadej Pogacar probeerde enkele keren het pantser van zijn Deense concurrent te breken, maar Vingegaard kon steeds volgen. “Plan was niet om tijd te winnen vandaag.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was zeker geen makkelijke dag vandaag, het was heel zwaar. Vooral de warmte was echt lastig, aan de voet van de Col de la Croix de Fer en de Alpe d’Huez leek het wel meer dan 35 graden Celsius”, vertelde Vingegaard in het flashinterview na afloop. “Ik had eigenlijk niet de beste benen na gisteren, maar slecht was ik nu ook weer niet. Het was gewoon een zware dag.”

In totaal moest Vingegaard twee keer een demarrage van Pogacar beantwoorden, dat deed de geletruidrager tweemaal zeer vlot. “Ik had het wel verwacht dat hij me ging aanvallen ja. Ik was blij dat ik hem kon volgen. Of ik zelf aan tijd winnen gedacht heb? Nee, ik wou gewoon mijn voorsprong behouden. Dat was het plan voor vandaag.”

Ten slotte had Vingegaard het ook nog over de ruim aanwezige supporters op de Alpe d’Huez. “Eerlijk gezegd waren ze ‘beter’ dan ik had verwacht, soms is het niet zo aangenaam om daar te rijden. Ze supporterden op een goede manier”, sloot de klimmer af met een glimlach.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.