zondag 14 juli 2024 om 18:37

Jonas Vingegaard niet teleurgesteld na nieuw tijdverlies: “Dit was een van mijn beste prestaties ooit”

Video Jonas Vingegaard heeft andermaal tijd verloren ten opzichte van Tadej Pogacar in de Tour de France. De Deense kopman van Visma | Lease a Bike verloor op Plateau de Beille meer dan een minuut en staat in het algemeen klassement nu op een goede drie minuten. “Ik kan niet teleurgesteld zijn.”

Visma | Lease a Bike nam in de vijftiende rit al snel het initiatief. De Nederlandse ploeg zette zich de hele dag op kop van het peloton, in de hoop om de koers hard te maken en uiteindelijk Pogacar te breken. Vingegaard deed zelf een poging op tien kilometer van de streep, maar zijn Sloveense concurrent plakte aan zijn wiel. “Hij heeft vandaag laten zien hoe sterk hij is.”

“Ik kan niet teleurgesteld zijn, integendeel. Het team reed heel sterk vandaag. Ik was ook heel sterk op de slotklim. Vandaag was waarschijnlijk een van mijn beste prestaties ooit en hij was nog eens een minuut sneller. Mijn felicitaties aan hem dus”, vertelde Vingegaard onder meer aan WielerFlits.

“Er is nog steeds een kans voor ons. De Tour is nog niet gedaan. We hebben de laatste jaren gezien dat hij af en toe een slechte dag heeft. We moeten daar nu op hopen, dan kunnen we hem misschien kraken. Maar natuurlijk, als hij dit niveau kan aanhouden, wordt het heel moeilijk voor mij en het team.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.