Jonas Vingegaard verrast zichzelf in tweede Tour-etappe: “Ik twijfelde ook aan mezelf, dat is geen leugen”
foto: Cor Vos
zondag 30 juni 2024 om 18:17

Jonas Vingegaard verrast zichzelf in tweede Tour-etappe: “Ik twijfelde ook aan mezelf, dat is geen leugen”

Video Het was de grote vraag hoe goed Jonas Vingegaard deze Tour de France kon zijn, maar de Deen van Visma | Lease a Bike kon de aanval van Tadej Pogacar op de Côte de San Luca succesvol verdedigen. Voor de tweevoudig Tourwinnaar is dat een opluchting. “Ik twijfelde ook aan mezelf, dat is geen leugen”, zei hij na afloop van de tweede etappe.

“Vandaag was een hele goede dag voor mij”, laat Vingegaard weten. “Het was op voorhand één van de dagen waar ik verwachtte om wat tijd te verliezen op Pogacar, dus om hem te kunnen volgen voelt als een overwinning.”

Vingegaard liet Tiesj Benoot aan de voet van de San Luca het tempo opvoeren om voorin het peloton uit te problemen te kunnen blijven. “Wij reden een hoog tempo vanaf het begin van de klim en UAE Emirates nam over. Toen Pogacar aanviel kon ik hem gelukkig volgen. Op de top besloot ik mee te rijden met hem”, analyseert de 27-jarige klimmer.

Op een bepaald moment in de koers dacht Vingegaard even terug aan de valpartij in de Ronde van het Baskenland. “Mijn pedaal raakte ergens onderweg de grond en ik dacht even terug aan de blessures. Maar ik zal niet zeggen dat ik angst heb in de afdalingen.”

Jonas Vingegaard in het wiel bij Matteo Jorgenson – foto: Cor Vos

De prestatie in de tweede etappe voelt als een opluchting voor de Deen. “Het is lastig om een koers te starten terwijl je niet goed weet hoe goed je bent. Ik heb anderhalve maand getraind dus het was erg moeilijk om te kunnen zeggen waar ik zou staan.”

“Ik twijfelde ook aan mezelf, dat is geen leugen”, gaat hij verder. “Maar nu kan ik zeggen dat ik terug ben en hoop ik dat we drie goede weken hebben hier”, sluit Vingegaard af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.