Jonas Vingegaard voegt San Sebastian aan programma toe: “Voel me terug fris”
Foto: Cor Vos
vrijdag 9 augustus 2024 om 12:03

Jonas Vingegaard voegt San Sebastian aan programma toe: “Voel me terug fris”

Na een lange revalidatie en zijn daaropvolgende tweede plaats in de Tour de France, nam Jonas Vingegaard de afgelopen weken een beetje gas terug, maar een korte periode van rust en een goed trainingsblok later is de Deen nu klaar voor de Donostia San Sebastian Klasikoa en de Tour de Pologne. Dat laat zijn ploeg Visma | Lease a Bike weten in een persbericht.

“Ik was na de Tour heel vermoeid. Vijf dagen lang heb ik even helemaal niets gedaan. Ik heb de batterij opgeladen en ben vervolgens weer gestart met mijn trainingen. Dat is allemaal goed verlopen. Momenteel voel ik me weer fris en ben ik klaar om de komende twee wedstrijden aan te vangen. San Sebastian en de Ronde van Polen zijn twee hele mooie wedstrijden. Bovendien heb ik een speciale band met Polen. Ik boekte er mijn eerste overwinning in de WorldTour”, stelt Vingegaard, die zijn zinnen op de eindzege in Polen heeft gezet.

Nog emotioneler is zijn terugkeer op zondag in het Baskenland, net de regio waar hij in het voorjaar zijn fatale crash maakte. “Het zal natuurlijk speciaal zijn om weer terug te keren in het Baskenland, na alles wat daar een aantal maanden geleden is gebeurd. Gelukkig heb ik ook een boel mooie herinneringen aan die regio, dus ik kijk er erg naar uit om daar weer rond te mogen fietsen in wedstrijdverband.”

Vingegaard toont zich voor beide wedstrijden ambitieus. “In Polen zal het begin ook al loodzwaar zijn. Er ligt aan het einde van de wedstrijd ook nog een heel zware etappe, dus we zullen heel de week geconcentreerd moeten zijn. Ik heb er mijn zinnen op gezet om dit jaar de eindoverwinning te grijpen, maar uiteraard is de concurrentie niet te onderschatten. Ik hoop in beide wedstrijden mee te strijden voor het hoogst haalbare.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.