Jonas Vingegaard voor de tweede keer vader geworden
vrijdag 13 september 2024 om 13:51

Jonas Vingegaard voor de tweede keer vader geworden

Jonas Vingegaard en zijn vrouw hebben een zoontje gekregen en zijn zodoende voor de tweede keer ouders geworden. Dat meldde de moeder van Vingegaard aan Deense media. De tweevoudig Tour-winnaar gaf eerder al aan dat de Vuelta nooit een optie was vanwege de zwangerschap van zijn vrouw. Zijn ploeg communiceerde niet veel later dat de Deen helemaal niet meer in actie zal komen dit seizoen.

De vrouw van Vingegaard, Trine Marie Vingegaard Hansen, is recent bevallen van een zoontje. Volgens de oma van de baby is hij gezond en gaat het goed met de ouders. Het betekent dat de klimmer van Visma | Lease a Bike en zijn vrouw voor de tweede keer ouders worden, het stel heeft ook al een dochter.

Vingegaard kan de komende tijd volle bak genieten van zijn gezin, want zijn ploeg bevestigde eind augustus dat de Deen niet meer in actie zal komen dit seizoen. “Jonas is klaar voor dit jaar”, aldus de vertegenwoordiger van Visma | Lease a Bike. “Zijn vrouw bevalt binnenkort van hun tweede kindje en als atleet moet hij recupereren na een intens voorjaar en dito zomer.”

Na de Tour reed Vingegaard nog de Clásica San Sebastián en de Ronde van Polen. In de Baskische eendaagse kwam hij er niet aan te pas, maar in de Ronde van Polen ging hij met de eindzege aan de haal. De WorldTour-rittenkoers is zijn laatste wedstrijd van 2024 geweest.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.