Jonas Vingegaard wil tweede plaats verdedigen in laatste bergrit: “Maar we hebben twee doelen”
foto: Cor Vos
zaterdag 20 juli 2024 om 13:44

Jonas Vingegaard wil tweede plaats verdedigen in laatste bergrit: “Maar we hebben twee doelen”

Voor Visma | Lease a Bike staat de laatste bergetappe van de Tour de France in het teken van de tweede plaats van Jonas Vingegaard. De Deense kopman gaf voor de start in Nice aan dat hij ook zijn ploeggenoten de vrijheid geeft om voor de ritzege te gaan. “Matteo Jorgenson verdient die vrijheid”, aldus Vingegaard in gesprek met Eurosport.

“We gaan voor die tweede plaats strijden, dat is het minste wat we kunnen doen”, vertelt de nummer twee van het klassement. “Maar Matteo verdient ook de vrijheid om voor de ritzege te gaan. Hij was heel dichtbij en liet een goed niveau zien. Hij doet ook nog mee om de top-10, dus het zou mooi zijn als hij nog kan stijgen. We hebben daarom twee doelen in ons hoofd.”

Vingegaard blikt ook nog even terug op de tranen die hij liet lopen na de bergrit naar Isola 2000. “Ik had veel emoties, want het was een lang gevecht en alles kwam eruit. Het was niet van opluchting, want dat voelde ik vooral aan het begin van de Tour. Ik wilde het zo goed mogelijk doen en met deze voorbereiding mag ik meer dan blij zijn. Maar ik moet blijven vechten voor mijn tweede plaats”, stelt de Deen.

AK
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.