Jonas Vingegaard wint criterium van Boxmeer, Mathieu van der Poel primus in Aalst
foto: Cor Vos
dinsdag 25 juli 2023 om 08:06

Jonas Vingegaard wint criterium van Boxmeer, Mathieu van der Poel primus in Aalst

Jonas Vingegaard heeft maandag het criterium van Boxmeer op zijn naam geschreven. Wout Poels werd tweede, Mike Teunissen derde. Mathieu van der Poel zegevierde dan weer in het Natourcriterium in het Belgische Aalst.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Vingegaard, die zich zondag voor de tweede keer op rij tot eindwinnaar van de Tour de France kroonde, versloeg Poels in een sprint-a-deux. Laatstgenoemde was ook succesvol in de Ronde van Frankrijk: hij boekte een solozege in de Alpenrit naar Saint-Gervais Mont-Blanc. Achter Vingegaard en Poels, was Teunissen in Boxmeer de snelste van het peloton. Bij de vrouwen won Femke de Vries, voor Lonneke Uneken en Sabrina Stultiens.

In Aalst hield Mathieu van der Poel zijn ploeggenoot Jasper Philipsen en de Italiaan Giulio Ciccone achter zich. Philipsen won in de Tour de France de groene trui, Ciccone bracht de bolletjestrui naar Parijs.

flag-nl Boxmeer, Daags na de Tour
flag-nr1 flag-dk Jonas Vingegaard
flag-nr2 flag-nl Wout Poels
flag-nr3 flag-nl Mike Teunissen

flag-nr1 flag-nl Femke de Vries
flag-nr2 flag-nl Lonneke Uneken
flag-nr3 flag-nl Sabrina Stultiens

flag-be Aalst, Natourcriterium Aalst
flag-nr1 flag-nl Mathieu van der Poel
flag-nr2 flag-be Jasper Philipsen
flag-nr3 flag-it Giulio Ciccone

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.