Jonathan Castroviejo (37) tekent voor achtste seizoen bij INEOS Grenadiers
foto: Cor Vos
maandag 8 juli 2024 om 10:54

Jonathan Castroviejo (37) tekent voor achtste seizoen bij INEOS Grenadiers

Jonathan Castroviejo heeft zijn contract bij INEOS Grenadiers met één jaar verlengd. Dat heeft de Britse ploeg aangekondigd tijdens de rustdag van de Tour de France. De 37-jarige Spanjaard is momenteel bezig aan zijn zevende seizoen bij INEOS Grenadiers en de voorlopers daarvan.

Castroviejo kwam in 2018 bij het toenmalige Team Sky, nadat hij zes jaar voor Movistar had gereden. Bij de Britse formatie was hij vooral belangrijk als knecht, maar hij boekte ook zelf nog drie overwinningen. Dat was overigens wel driemaal dezelfde wedstrijd: het Spaans kampioenschap tijdrijden (2018, 2019 en 2023).

“Ik ben heel blij om bij te tekenen bij dit team”, zegt Castroviejo, die momenteel actief is in de Tour de France, op de site van INEOS Grenadiers. “Het voelt goed dat alles geregeld is en dat ik duidelijkheid heb voor volgend jaar. Ik wilde bij de ploeg blijven en ik ben blij dat ik hier nog een jaar zal zijn. Het is een omgeving waar ik me blij en gewaardeerd voel, en waar we altijd goed samenwerken.”

“Dit team zit vol jonge talenten en renners met een grote toekomsten in het wielrennen”, aldus Castroviejo. “Het is dankbaar werk om hen te helpen en hen te adviseren waar ik dat kan. Het voelt ook alsof het team een goede richting in is geslagen. Het is mooi om onderdeel te zijn van de gedeelde mindset om de Tour de France weer te winnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.