maandag 23 september 2024 om 09:07

Jordi Meeus gaat samenwerking met Danny van Poppel opdrijven: “Dit is volledig anders”

Video Jordi Meeus greep zondag nipt naast de zege in de Gooikse Pijl: Tim Merlier was net iets eerder aan de meet. Na afloop was er toch wel wat teleurstelling bij de renner van Red Bull-BORA-hansgrohe. De Belg hoopt in het restant van het seizoen nog te scoren met de hulp van ‘perfecte lead-out’ Danny van Poppel, zei hij na afloop tegen WielerFlits.

“Ik had zeker liever gewonnen, maar ik denk dat het geen schande is om van Tim te verliezen”, begon Meeus na afloop voor onze camera. “Maar ik stond hier wel aan de start met het doel om te winnen. Tweede is niet waar ik voor gekomen was.”

Meeus kwam er in Gooik pas heel laat uit. “Ik weet dat het een aankomst is om laat aan te gaan. Je moet zeker niet te vroeg aangaan, want het loopt lichtjes op en dan komen ze altijd van achter. Dat was het plan, en het liep bijna perfect. Ik had zeker wel de benen om te winnen, maar in een sprint moet echt alles meezitten. Tim ging perfect aan, ik kwam nog, maar Tim viel ook niet echt stil. Dus ja, de finish kwam net iets te snel.”

Samenwerking met Danny van Poppel
In het voorjaar heeft Meeus niet heel veel sprints kunnen rijden, maar de laatste weken mengt hij zich weer in het geweld. Is dat weer wennen? “Nee, niet echt. Sinds de zomer, na de Tour, ben ik meer gaan koersen met Danny van Poppel. Hij helpt mij echt enorm in die sprints, dus dat maakt het wel gemakkelijker om me te plaatsen.”

“Het is de bedoeling dat we die samenwerking volgend jaar verder opdrijven. De samenwerking verloopt eigenlijk heel goed. Voor mij is het sowieso wel aanpassen om elke sprintkoers met een lead-out te rijden, dat is volledig anders dan het zelf een beetje te doen. We zijn al een paar keer kort geweest, maar helaas hebben we nog niet gewonnen. Er volgen nog twee wedstrijden dit seizoen, dus hopelijk is het nog een keer raak.”

Tot slot, legde Meeus nog uit wat Van Poppel zo’n goede lead-out maakt. “Het is ook een klassiek type. Hij klimt redelijk goed, hij kan overleven en is supergoed in het positioneren. Ook heeft hij een goede sprint, dus eigenlijk is hij een perfecte lead-out.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.