Jordi Meeus heeft vertrouwen in project Red Bull-BORA-hansgrohe: “We gaan nog verder groeien”
Foto: Cor Vos
dinsdag 23 juli 2024 om 15:31

Jordi Meeus heeft vertrouwen in project Red Bull-BORA-hansgrohe: “We gaan nog verder groeien”

Jordi Meeus heeft nu ook zelf gereageerd op het nieuws van zijn contractverlenging bij Red Bull-BORA-hansgrohe. De Belgische sprinter heeft veel vertrouwen in de toekomst van het project, dat met de komst van energiedrankfabrikant Red Bull zich wil opwerken tot een van de absolute grootmachten binnen de wielersport.

WielerFlits bracht eerder deze week al naar buiten dat Meeus zijn toekomst voortzet bij Red Bull-BORA-hansgrohe. De ploeg zelf spreekt over ‘de komende seizoenen’, maar geeft niet prijs voor hoeveel jaar Meeus heeft bijgetekend.

“Ik ben heel blij dat ik bij de ploeg blijf”, reageert Meeus in een persbericht. “Ik ben profrenner geworden bij deze ploeg en ik voel me hier al van in het begin thuis. Ik heb veel geleerd bij de ploeg en van mijn ploegmaats, en ik heb me hier altijd supergoed gevoeld. De ploeg was al een van de grootste ter wereld, en nu sponsor Red Bull aan boord is gekomen, kan het project zelfs nog meer groeien.”

Meeus schonk de Duitse ploeg vorig jaar een etappezege in de Tour, door de sprint op de Champs-Elysées naar zijn hand te zetten. Dit seizoen staat er opvallend genoeg geen grote ronde op zijn programma. Wel schoot hij afgelopen week raak in de openingsrit van de Tour de Wallonie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.