Jordy Bouts moet vertrekken bij TDT-Unibet: “Ik ben verrast en teleurgesteld”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 26 september 2024 om 13:09

Jordy Bouts moet vertrekken bij TDT-Unibet: “Ik ben verrast en teleurgesteld”

Jordy Bouts wist zich dit seizoen meerdere keren in de kijker te rijden namens Tour de Tietema-Unibet, maar toch moet de 28-jarige Belg op zoek naar een nieuwe ploeg. Bij de Nederlandse formatie is er namelijk geen plek meer voor de aanvaller. “Dat is een grote streep door mijn rekening”, laat een teleurgestelde Bouts weten aan Het Nieuwsblad.

“Ik zat rond de tafel met mijn huidige team, maar kreeg te horen dat ik geen nieuw profcontract krijg. Ik ben verrast en teleurgesteld. Ik dacht dat ik bij TDT-Unibet aan een degelijk seizoen bezig was, maar blijkbaar denkt de ploegleiding daar anders over. Ik had het totaal niet zien aankomen en moet dus op zoek naar een andere ploeg.”

Er is Bouts nu veel aan gelegen om zich in zijn laatste koers van het seizoen, de CRO Race (1-6 oktober) in de kijker te rijden. “Ik plan nu nog enkele pittige trainingen in aanloop naar de CRO Race. Het wordt mijn laatste kans om me in de kijker te rijden van andere ploegen. Vooraf leg ik ook nog een vermogenstest af. Hopelijk valt die mee. Een goede vermogenstest kan hopelijk nog poorten openen.”

“Krijg nog zes kansen om me te bewijzen”
“Steeds meer ploegen hechten belang aan zo’n test die je potentieel meet”, schetst Bouts. “Ik geef toe dat de CRO Race voor spanning zorgt. In de vlakke etappes trekken we de kaart van de snelle Davide Bomboi. Ondanks de onzekerheid over de toekomst blijf ik de ploegorders volgen. In de heuveletappes verwacht ik een open rolverdeling. Ik krijg nog zes kansen om me te bewijzen.”

Bouts reed dit seizoen in Roemenië naar twee toptienklasseringen in de Sibiu Cycling Tour. Ook werd hij achttiende in de Elfstedenronde, maar we onthouden toch vooral zijn optreden in de Renewi Tour. In deze rittenkoers van WorldTour-niveau mocht hij als enige renner elke dag het podium betreden. Hij pakte in de eerste rit de trui van de strijdlust en stond die niet meer af.

Terug na moeilijke periode
Het was voor Bouts een bevestiging dat hij na een moeilijke periode weer helemaal terug is. Vorig jaar kreeg hij namelijk af te rekenen met een partiële ontsteking van de hartspier. “Aanvankelijk wist ik niet of ik zou herstellen of niet”, vertelde hij onlangs in Het Laatste Nieuws. “Dat kwam pas later. Twaalf weken en vele controles later kreeg ik goed nieuws. Drie cardiologen bevestigden dat alles weer in orde was. Ik ben weer honderd procent gezond. En blijvend. Ik hoef ook niet met angst op de fiets te zitten dat de ontsteking de komende jaren kan terugkomen.”

Jaar Team
2024 TDT-Unibet
2023 TDT-Unibet
2022 Beat Cycling
2021 BEAT Cycling
2020 Tarteletto - Isorex

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.