Joris Nieuwenhuis moet nog langer wachten op crossdebuut
Foto: Cor Vos
vrijdag 25 oktober 2024 om 16:26

Joris Nieuwenhuis moet nog langer wachten op crossdebuut

Nog steeds geen beterschap bij Joris Nieuwenhuis. Het was al een veeg teken dat de Nederlandse kampioen de EK-selectie niet haalde, en nu blijkt waarom. Sporza meldt dat Nieuwenhuis nog niet hersteld is van zijn gordelroos, die hem al enige tijd pijnigt.

Midden oktober troffen we een bedrukte Nieuwenhuis op de ploegenvoorstelling van zijn gloednieuwe Ridley-team. “Twee weken geleden kwamen we erachter dat ik gordelroos had. Dat was niet ideaal. Een hele moeilijke ziekte om vat op te krijgen, is het. De enige remedie is rusten. Dat doe ik al twee weken, maar je wil gewoon beginnen. Ik zat op de korte termijn te denken, dat ik nog in Beringen wilde starten. Dan ging het door naar Ruddervoorde, en dat zit nog in mijn hoofd. Maar het doel is gezond worden en weer kunnen trainen”, klonk het destijds.

Intussen is de Ridley-ploeg bij Sporza met een update gekomen. Nieuwenhuis traint intussen gelukkig weer, maar nog altijd niet voluit. “Hoewel Joris momenteel niet meer ziek is, monitoren we dagelijks zijn toestand om mogelijke terugval te voorkomen”, klinkt het bij de ploeg.

“De doelstelling is om Joris terug in actie te zien tijdens de crossen van het weekend van 16-17 november.” Dat betekent dat Nieuwenhuis in de Superprestige van Merksplas zijn crossdebuut zal maken.

De meeste klassementen lijken daardoor van de baan, maar de Wereldbeker begint natuurlijk pas op 24 november en blijft daardoor een doel voor Nieuwenhuis. “Voor de rest van het seizoen ligt de focus op constant presteren in de Wereldbekerwedstrijden, met als doel doorgroeien richting de kampioenschappen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.