Joseph Blackmore wint Tour de l’Avenir na zenuwslopende slotrit: “Heel spannend, maar zo blij!”
foto: Cor Vos
zondag 25 augustus 2024 om 07:30

Joseph Blackmore wint Tour de l’Avenir na zenuwslopende slotrit: “Heel spannend, maar zo blij!”

Joseph Blackmore is de eindwinnaar van de Tour de l’Avenir 2024. De veelzijdige coureur – die normaal in dienst rijdt van Israel-Premier Tech – is de eerste Brit ooit die de prestigieuze rittenkoers voor beloften weet te winnen. Al ging het niet eenvoudig. “Het was heel spannend, maar ik ben zo blij”, zei Blackmore na afloop op de site van zijn ploeg.

Op de slotbeklimming van de Finestre ging de sterke Pablo Torres al vroeg aan. De Spanjaard moest na zijn tijdverlies in de voorlaatste etappe veel tijd pakken op Blackmore. “Ik moest alles geven in de finale. Ik probeerde Pablo aan het begin te volgen, maar realiseerde me snel dat het een lange klim was”, zegt de Brit daar zelf over.

Blackmore tijdens de Brabantse Pijl – foto: Cor Vos

“Torres reed echt snel en ik wist dat we tot boven de 2.000 meter zouden moeten klimmen. Ik gaf 100% in de laatste twee kilometer, maar ik wilde niet te hard, te vroeg gaan”, analyseert de 21-jarige renner verder. “Ik heb de gehele klim moeten afzien. Ik was volledig leeg bij de finish. Ik heb alles gegeven”, besluit hij.

Blackmore maakte eerder dit seizoen al indruk door vierde te eindigen in de Brabantse Pijl tussen de profs. In diezelfde week kwam de veelzijdige renner ook nog met zijn armen in de lucht over de streep in Luik-Bastenaken-Luik U23. De winst in de Tour de l’Avenir is een nieuw hoogtepunt in de nog prille carrière van de Brit. Door zijn eindzege voegt hij zich op een rijke erelijst met onder anderen Tadej Pogacar (2018) en Egan Bernal (2017).

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.