Juan Ayuso kende lastige week in aanloop naar Dauphiné: “Hopelijk vandaag weer op niveau”
foto: Cor Vos
maandag 3 juni 2024 om 13:32

Juan Ayuso kende lastige week in aanloop naar Dauphiné: “Hopelijk vandaag weer op niveau”

UAE Emirates mikt met Juan Ayuso op de eindzege in het Critérium du Dauphiné. De Spanjaard zit echter nog wel met wat twijfels, want in de week voor de achtdaagse rittenkoers is hij ziek geweest. Dat vertelde hij voor de start van rit twee voor de camera van Cycling Pro Net.

“Het trainingskamp ging heel goed”, begon Ayuso. “Ik heb een solide trainingsblok achter de rug met het team in Sierra Nevada. Vorige week was wat moeilijk, want ik werd ziek. Maar ik denk dat ik nu weer volledig hersteld ben. Hopelijk ben ik vandaag weer op niveau. En waarom zou ik niet proberen om deze Dauphiné te winnen?”

Kansen in rit twee?
De eerste etappe van het Critérium du Dauphiné eindigde in een massasprint, maar maandag finishen de renners op de Col de la Loge, op een hoogte van 1.255 meter. “Het is een lastige rit. Misschien blijft de kopgroep weg, misschien willen de klassementsrenners voor de rit gaan. Het wordt in ieder geval mijn eerste zware dag na een lange tijd zonder koers”, aldus Ayuso, die eind april zijn voorjaar afsloot met de Ronde van Romandië.

“Ik weet nog niet waar ik sta, maar als ik de kans zie, ga ik zeker voor de winst. Op papier is het een goede rit voor me. Als ik de benen heb, moet de finale me liggen. Ik ben snel op het einde, dus als er een kleine groep overblijft, zou ik het misschien af kunnen maken. Maar zoals ik al zei, de laatste week was lastig voor me. Ik kom terug en hoop dat ik volledig hersteld ben.”

Tour de France
Ayuso werd ook nog gevraagd naar de Tour de France, waar hij dit jaar zijn debuut zal maken. Met welke ambities zal de 21-jarige renner aan de start staan? “Ik hoop vooral ervaring op te doen. Ik droom ervan om die koers in de toekomst te winnen, dus ik moet de koers leren kennen. Ze zeggen dat het een totaal andere koers is dan alle andere. Dus ja, het zal goed zijn om ervaring op te doen richting de komende jaren.”

Het is de bedoeling dat Ayuso ook feedback gaat geven aan Tadej Pogacar, de kopman voor de Tour de France bij UAE Emirates, over het optreden van Evenepoel en Roglic in de Dauphiné. “Natuurlijk. Iedereen heeft tegenwoordig de data, door de vermogensmeters. Na de Dauphiné gaan we naar Isola 2000 waar we samenkomen. Daar zullen we de koers analyseren en zien hoe iedereen ervoor staat.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.