Juan Ayuso komt met de schrik vrij na harde val in Ronde van het Baskenland
Juan Ayuso kwam behoorlijk getekend en gehavend over de finish - foto: Cor Vos
woensdag 3 april 2024 om 19:34

Juan Ayuso komt met de schrik vrij na harde val in Ronde van het Baskenland

Opluchting binnen het kamp van UAE Emirates: kopman Juan Ayuso heeft geen ernstige blessures overgehouden aan zijn valpartij in de slotfase van de derde etappe van de Ronde van het Baskenland.

In aanloop naar de door Quinten Hermans gewonnen sprint werd het peloton opgeschrikt door een zware valpartij, met daarbij de nodige kopstukken. Onder meer Brandon McNultyMattias Skjelmose en Juan Ayuso lagen op de grond. Vooral de Spanjaard lag er slecht bij, maar hij stapte wel weer op.

Ayuso reed de rit uit en omdat de valpartij plaatsvond in de laatste drie kilometer, verloor hij geen tijd op de concurrentie. Maar zijn ploeg UAE Emirates maakte zich aanvankelijk vooral zorgen over eventuele blessures. De schade valt echter mee. “Juan heeft last van schaafwonden op zijn linkerarm en blauwe plekken op zijn heup, maar er zijn gelukkig geen serieuze blessures aan het licht gekomen. Hij heeft ook geen hersenschudding.”

Ayuso, de nummer vier in het voorlopige klassement en een van de uitdagers van topfavoriet Jonas Vingegaard, lijkt morgen met andere woorden ‘gewoon’ aan de start te zullen verschijnen van de vierde etappe naar Legutio. Net als klassementsleider Primoz Roglic – die eerder in de rit ook ten val kwam – al zal er nog een extra onderzoek naar de blessures van de Sloveen volgen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.