Juan Sebastian Molano pakt eerste seizoenszege in CRO Race
Foto: Cor Vos
woensdag 2 oktober 2024 om 16:36

Juan Sebastian Molano pakt eerste seizoenszege in CRO Race

Juan Sebastian Molano heeft de tweede etappe in de CRO Race gewonnen. De Colombiaanse sprinter van UAE Emirates zette de massasprint in Novalja naar zijn hand voor Giovanni Lonardi en Sam Welsford.

Daags na de zege van Alexander Kristoff, stond een wel erg korte tweede etappe in de CRO Race op het programma. Tussen Biograd na Moru en Novalja moesten immers slechts 114,5 kilometers worden afgelegd. Een klimmetje van derde en tweede categorie kon het de pure sprinters op papier lastig maken, net als de heuvelachtige slotfase. Toch was de verwachting dat we ‘gewoon’ zouden gaan sprinten.

Kort na de start trokken vijf dappere renners ten aanval. Het ging om Nederlander Axel van der Tuuk (Metec-Solarwatt), die de Kroaat Nicolas Gojkovic (Adria Mobil), de Sloveen Dan Andrej Tomsic (Ljubljana Gusto Santic) en de Polen Maksymilian Radosz (Mazowsze Serce Polski) en Piotr Pekala (Santic-Wibatech) met zich mee kreeg. Het waren voornamelijk de continentale ploegen die zich dus roerden.

Van der Tuuk roerde zich opnieuw – foto: Cor Vos

Voor Van der Tuuk was het al zijn tweede dag op rij in de aanval, en een ideale opportuniteit om zijn groene bergtrui te verstevigen. Alleen werd het groepje nog voor de laatste vijftig kilometer met de klimmetjes weer ingerekend. Pawel Bernas (Mazowsze Serce Polski), Kim Heiduk (INEOS Grenadiers) en Daniel Turek (Caja Rural) gingen dan maar even vooruitrijden en graaiden de bergpunten mee. Op het klimmetje nadien deden Jakub Kaczmarek (Mazowsze Serce Polski) en Casper van der Woude (Metec-Solarwatt) hetzelfde.

In het chaotische slot kregen we nog tal van uitvalspogingen, waaronder wederom Heiduk en Robert Stannard (Bahrain Victorious). Alleen hadden de ploegen van de sprinters alles op orde. Bahrain Victorious en Polti-Kometa deden in het slot alles om de ideale lead-out op te zetten voor hun sprinters, en ondanks dat Giovanni Lonardi er leek uit te komen, kwam Molano in de laatste meters als een duivel uit een doosje.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.