Jules Hesters furieus op jury na afvalling tijdens WK baanwielrennen: “Voel mij bestolen!”
foto: Cor Vos
zondag 20 oktober 2024 om 18:09

Jules Hesters furieus op jury na afvalling tijdens WK baanwielrennen: “Voel mij bestolen!”

Jules Hesters is erg boos op de jury die hem tijdens de afvalling van het WK baanwielrennen uit koers haalde. Als gevolg van een – volgens de jury – gevaarlijke manoeuvre werd Hesters al vroeg uit de wedstrijd gehaald. Een onbegrijpelijk besluit als de Belgische medaillekandidaat. “Ik voel mij bestolen”, aldus Hesters bij Sporza.

“Ik raak die renner niet eens aan. Het is onbegrijpelijk”, legt Hesters uit na zijn vroege exit, waardoor hij slechts zeventiende werd. “Ik hoop dat de jury de beelden zelf nog eens bekijkt en beseft wat ze me aandoen. Ik train zo hard en ik maak zoveel opofferingen voor mijn sport. En dan bepaalt er iemand anders op zo’n manier over je lot. Dat doet echt pijn.”

“Misschien hebben zij het vanuit hun standpunt anders geïnterpreteerd, maar dan kan de VAR toch nog zeggen dat het een onterechte beslissing was. Dat moet je kunnen toegeven”, zegt hij. Benadeeld voelt hij zich dus duidelijk. “Ik zal me er moeten overzetten, maar het voelt wel als een afrekening.”

Volgens Hesters hadden deze juryleden hem eerder ook al gestraft op een Europees kampioenschap. “Toen was dat wel terecht. Sindsdien heb ik het gevoel dat ik onterecht onder een vergrootglas lig. Vandaag snap ik het echt niet. Ik vind het echt totaal onterecht”, vertelt hij. Overigens werd Nederlandse deelnemer Jan-Willem van Schip echt gediskwalificeerd; Hesters staat nog wel in de uitslag.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.