Julian Alaphilippe en Mikel Landa willen ploegmaat Evenepoel opvolgen in Clasica San Sebastian
Foto: Cor Vos
dinsdag 6 augustus 2024 om 14:55

Julian Alaphilippe en Mikel Landa willen ploegmaat Evenepoel opvolgen in Clasica San Sebastian

Julian Alaphilippe en Mikel Landa leiden zaterdag de troepen van Soudal Quick-Step in de Clasica San Sebastian. De twee komen er met heel wat ambitie aan de start, nadat ze zich best sterk toonden in hun recente wedstrijden.

“We hebben dit mooie event al vaak gewonnen en willen opnieuw een goede wedstrijd rijden”, zegt ploegleider Wilfried Peeters in een persbericht van de ploeg. “We komen met Julian, die zich sterk heeft getoond in de Czech Tour, en Mikel, die zijn eerste koers rijdt sinds zijn knappe Tour, waar hij drie weken geleden nog in de top 5 eindigde. Ze zijn allebei heel gemotiveerd en kunnen rekenen op een sterke ploeg.”

Peeters liegt niet als hij spreekt over de sterke geschiedenis van zijn ploeg in de Clasica San Sebastian. Remco Evenepoel won voor de ploeg immers drie van de laatste vier edities (2019, 2022 en 2023). Maar ook Alaphilippe zelf was in 2018 de beste in het Baskenland, net als Carlos Barredo (2009) en Paolo Bettini (2003).

Alaphilippe kan er voortbouwen op een sterke periode, met ritwinsten in de Rondes van Tsjechië en Slowakije en een solide elfde plaats in de olympische wegrit. De ex-wereldkampioen bleef daar bijvoorbeeld Mathieu van der Poel voor. Landa wil zijn Tourvorm dan weer doortrekken richting Vuelta, waar hij kopman is.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.