Julian Alaphilippe legt contract van meer dan drie miljoen euro naast zich neer
foto: Cor Vos
vrijdag 2 augustus 2024 om 16:21

Julian Alaphilippe legt contract van meer dan drie miljoen euro naast zich neer

Julian Alaphilippe rekent zichzelf niet tot de topfavorieten voor de wegwedstrijd op de Olympische Spelen 2024 in Parijs, maar hij rekent zich wel rijk. De 32-jarige Fransman kon volgens onze bronnen een contract voor ruim drie miljoen euro tekenen bij Q36.5 Pro Cycling, maar dat was te weinig. Elders ligt er meer geld voor hem klaar.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Insiders denken dat de tweevoudig wereldkampioen (2020 en 2021) zaterdag in de wegwedstrijd nog eens zijn beste niveau bovenhaalt. Een aantal daarvan denkt dat, omdat in radio peloton circuleert dat de Fransman meerdere miljoenencontracten kan tekenen. Zo onderhandelt het Zwitserse Q36.5 Pro Cycling al vanaf het voorjaar met Alaphilippe en in de race met aanbiedingen zijn zij meegegaan tot een aanbod van ruim drie miljoen euro. Zo’n investering valt alleen te onderbouwen als de huidige powerfiles van de Fransman dat bedrag waard zijn.

Het onderwerp komt ook in de WielerFlits Podcast ter sprake, waar onze verslaggevers zich niet kunnen voorstellen dat Patrick Lefevere in deze storm met aanbiedingen meegaat. De teammanager van Soudal-Quick-Step gaf donderdag aan de Ierse journalist Daniel Benson nog aan dat de Fransman graag zou willen blijven, maar dat hij daarvoor niet de hoogste prijs betaalt.

“Ik houd van Julian”, zei Lefevere. “Ik wil hem niet meer betalen dan ik al gedaan, heb. Mijn vermoeden is dat zijn manager grote aanbiedingen heeft van TotalEnergies en ik denk ook Tudor. Ik zou begrijpen als hij voor het geld kiest. Maar mocht hij met zijn hart kiezen, dan denk ik dat hij bij ons gaat blijven.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.