Julian Alaphilippe lijkt na Canadese klassiekers klaar voor WK: “Mijn timing zit goed”
foto: Cor Vos (archief)
maandag 16 september 2024 om 16:37

Julian Alaphilippe lijkt na Canadese klassiekers klaar voor WK: “Mijn timing zit goed”

Tadej Pogacar lijkt – zeker na de Canadese klassiekers in Québec en Montréal – de grote favoriet voor het WK in het Zwitserse Zürich. Maar een renner die ook vertrouwen heeft getankt aan de andere kant van de plas, is Julian Alaphilippe. De Fransman eindigde zondag nog als derde in de GP Montréal.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

De 32-jarige Alaphilippe – die al twee regenboogtruien in de kast heeft liggen – moest zondag wel duidelijk zijn meerdere erkennen in een ontketende Pogacar. “Toen hij versnelde, had hij meteen een grote voorsprong. Iedereen reed op dat moment al op de limiet”, keek Juju op de persconferentie terug op de race. “We probeerden nog wel met een aantal ploegen te achtervolgen. Ik heb nog even gedacht dat het kon, maar we kwamen toch niet dichter.”

En dus moest Alaphilippe zich richten op de strijd om de overige podiumplaatsen. In de sprint om plek drie wist de coureur van Soudal Quick-Step de opkomende Maxim Van Gils nipt van zich af te houden. “In Montreal eindig je niet zomaar op het podium. Daar is de koers veel te lastig voor.”

WK-aanloop
De klassiekerspecialist is dan ook blij met zijn huidige vormpeil en optimistisch over zijn WK-kansen. De wegrit zal over iets minder dan twee weken plaatsvinden. “Met mijn timing zit het goed. Ik heb in de Tour of Britain hard gewerkt en reed in Canada met een goed gevoel rond.”

Hoe ziet zijn verdere aanloop naar het WK eruit? “Ik rijd volgend weekend (zaterdag, red.) nog de Primus Classic. Maar wat ik nu vooral moet doen, is rusten en herstellen. Die jetlag moet nu uit mijn lijf”, besluit Alaphilippe, die volgend jaar zal uitkomen voor het Zwitserse Tudor.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.