Julian Alaphilippe soleert naar zege in Ronde van Slowakije, ploeggenoot Paul Magnier wordt tweede
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 28 juni 2024 om 16:44

Julian Alaphilippe soleert naar zege in Ronde van Slowakije, ploeggenoot Paul Magnier wordt tweede

Julian Alaphilippe heeft de derde etappe van de Ronde van Slowakije gewonnen. De Fransman bleef zijn ploeggenoot Paul Magnier en Hamish Beadle voor op een punchy aankomst. Andreas Foldager blijft leider in het algemeen klassement.

Vrijdag stond er weer een verraderlijke etappe op het menu in Slowakije. Onderweg naar aankomstplaats Dubnica nad Váhom lagen een aantal heuvels, en ook de laatste kilometers waren venijnig. De verwachting was met andere woorden dat de puncheurs weer voor de zege zouden strijden.

De dag werd gekleurd door Nederlander Sam Gademan (VolkerWessels), Dominik Dunár (Dukla Banska Bystrica), Ziga Horvat (Hrinkow Advarics), Martin Jurík (Adria Mobil) en Tomas Kalojíros (Pierre Baguette). De vier konden echter niet standhouden tegen het peloton, dat op ruime afstand van de finish het gat dichtte.

Soudal Quick-Step viert feest
In de lastige laatste kilometers waren het de mannen van Soudal Quick-Step die het heft in handen namen. Met name Julian Alaphilippe, die donderdag nog vierde werd, probeerde het. Met succes, de voormalige wereldkampioen sloeg een mooi gat en kwam solo aan de streep. Daar bleef het niet bij voor de Belgische ploeg, want de jonge Paul Magnier reed nog naar de tweede plaats. Een een-tweetje dus.

De derde plaats ging naar de onbekende Australiër Hamish Beadle, die net als Magnier op twee seconden van Alaphilippe eindigde. Met de Belg Jenno Berckmoes op plaats vier en de Nederlander Timo de Jong op plaats zeven waren ook de Lage Landen vertegenwoordigd in de top-10. Andreas Foldager blijft leider in het algemeen klassement.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.