Jumbo-Visma aast met Roglic op eindwinst in Baskenland
foto: Cor Vos
vrijdag 2 april 2021 om 18:03

Jumbo-Visma aast met Roglic op eindwinst in Baskenland

Jumbo-Visma staat komende week met Primož Roglič als kopman aan de start in de Ronde van het Baskenland. De Sloveen krijgt de ondersteuning van een jonge ploeg met onder meer Jonas Vingegaard, die zaterdag de Coppi e Bartali achter zijn naam zette.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Eindwinst is het hoofddoel van Jumbo-Visma, liet ploegleider Frans Maassen weten. “Al vanaf de eerste dag moeten de klassementsrenners aan de bak. Na de openingstijdrit weten we meteen hoe we ervoor staan. Etappe twee en vier kennen heel lastige slotbeklimmingen, waarbij in beide gevallen de top nog even verwijderd is van de finishlijn. Ik verwacht dat er hier noemenswaardige tijdsverschillen zullen ontstaan omdat de race al in een vroeg stadium zal gaan ontploffen.”

Roglič is samen met Christoph Pfingsten de enige dertiger in de selectie. Alle andere renners zijn 26 jaar of jonger. “We starten met een jong team. Het is de bedoeling dat deze renners leren om te gaan met het rijden voor een kopman”, gaat Maassen verder. “Ik heb er vertrouwen in dat deze mannen een goede bescherming kunnen bieden aan Primož en zelf ook nog stappen kunnen zetten in hun persoonlijke proces.”

De Ronde van het Baskenland staat voor 5-10 april op de kalender.

Jumbo-Visma voor de flag-es Ronde van het Baskenland 2021
flag-no Tobias Foss
flag-nl Lennard Hofstede
flag-nl Sam Oomen
flag-de Christoph Pfingsten
flag-si Primož Roglič
flag-nl Antwan Tolhoek
flag-dk Jonas Vingegaard

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.