Jumbo-Visma met Roglic, Vingegaard en Van Aert naar het Critérium du Dauphiné
foto: Cor Vos
zaterdag 4 juni 2022 om 10:02

Jumbo-Visma met Roglic, Vingegaard en Van Aert naar het Critérium du Dauphiné

Jumbo-Visma heeft de selectie bekendgemaakt voor het Critérium du Dauphiné. De Nederlandse ploeg stelt met Primoz Roglic, Jonas Vingegaard en Wout van Aert een ijzersterk team op. “Maar het winnen van de Dauphiné is niet een doel op zich. Het is een goede voorbereiding op de Tour de France, wat ons hoofddoel blijft”, aldus ploegleider Grischa Niermann op de ploegsite.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Steven Kruijswijk, Tiesj Benoot, Christophe Laporte en Chris Harper zijn er ook bij voor Jumbo-Visma, als de Dauphiné zondag begint in La Voulte-sur Rhône. Van hen zullen vooral Kruijswijk, Benoot en Laporte zich moeten laten zien, want zij maken nog kans op een plekje in de Tourploeg. Kruijswijk leek daar in januari al zeker van, maar Merijn Zeeman vertelde onlangs dat op die beslissing is teruggekomen.

“Ik verwacht dat Primoz en Wout hun vorm willen testen en hun koersritme willen verbeteren”, zegt Niermann over Roglic en Van Aert. Beiden reden de Dauphiné voor het laatst in 2020. Zowel Roglic als Van Aert wist toen een etappe te winnen, maar voor de Sloveen eindigde de wedstrijd in mineur. Hij kwam, met de leiderstrui om zijn schouders, ten val in de vierde etappe. Daags nadien stapte hij met het oog op de Tour de France niet meer op.

Selectie Jumbo-Visma flag-nl voor het Critérium du Dauphiné flag-fr (5-12 juni): 
flag-be Wout van Aert
flag-be Tiesj Benoot
flag-au Chris Harper
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-fr Christope Laporte
flag-si Primoz Roglic
flag-de Jonas Vingegaard

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.