Juniore Fleur Moors laat moed niet zakken ondanks pech: “Tevreden dat ik heb uitgereden”
foto: Nico Dick / WielerFlits
zaterdag 29 januari 2022 om 19:47

Juniore Fleur Moors laat moed niet zakken ondanks pech: “Tevreden dat ik heb uitgereden”

Voor Fleur Moors, de enige Belgische in de WK-veldrit voor juniores, was de eerste ronde van de wedstrijd om snel te vergeten. De tube van haar fiets vloog eraf, waardoor ze gelijk een heel stuk moest lopen. Uiteindelijk wist ze de koers toch uit te rijden en haalde ze zelfs nog rensters in.

Moors was goed gestart en daardoor hoopte ze even op een goede wedstrijd, maar toen sloeg al snel de pechduivel toe. “Ik was heel goed vertrokken, maar toen heb ik denk ik in de afdaling een verkeerd spoor genomen. Mijn tube vloog er volledig af, waardoor ik heel lang heb moeten lopen”, vertelde ze na afloop aan onder andere WielerFlits.

Even dacht 16-jarige renster dat haar wedstrijd voorbij was, maar ze herpakte zich – ook al vloog later in de wedstrijd ook nog haar ketting eraf. “Ik dacht: het is mijn eerste wereldkampioenschap en dan kan ik misschien niet uitrijden, maar ik ben uiteindelijk wel tevreden dat ik de wedstrijd heb kunnen uitrijden. Dat was ook mijn doel.”

Moors wist zelfs nog enkele rensters in te halen. “Eerst zag ik niemand voor mij rijden, maar toen kon ik toch nog iemand inhalen en in de laatste ronde ben ik er nog twee voorbijgestoken. Voor de wedstrijd zei men tegen me: het is je eerste WK, het belangrijkst is dat je uitrijdt. En dat heb ik wel in mijn achterhoofd gehouden. Ik heb er toch wel een beetje van genoten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.