Jurgen Mettepenningen haalt uit naar UCI na schorsing Eli Iserbyt
foto: Cor Vos (archief)
zondag 20 oktober 2024 om 17:31

Jurgen Mettepenningen haalt uit naar UCI na schorsing Eli Iserbyt

Jurgen Mettepenningen heeft zijn onvrede geuit over de schorsing van drie wedstrijden die de UCI heeft uitgedeeld aan zijn kopman Eli Iserbyt. Volgens de ploegmanager van Pauwels Sauzen-Bingoal was hij ‘heel verrast’ door het nieuws van de schorsing, die werd uitgedeeld als gevolg van het stamp-incident op het materiaal van Ryan Kamp in de cross van Beringen. “De ontgoocheling was heel groot”, aldus Mettepenningen bij Sporza.

Mettepenningen erkende dat het een domme actie was van Iserbyt in Beringen. Daarop heeft de Belgische kampioen openlijk zijn excuses aangeboden. “Wij dachten dat de zaak gesloten was na de diskwalificatie in Beringen en de boete”, voegt hij daar aan toe. Zaterdag kwam opeens het nieuws over de schorsing naar buiten, een week na het incident.

“Ik vind het echt niet kunnen dat die uitspraak zo laat komt. Waarom laten ze hem deze week nog crossen in Ardooie en komen ze dan pas zaterdag met het nieuws van de schorsing? Ik vind dat niet professioneel”, is Mettepenningen fel in zijn bewoordingen. “Je kunt toch ook moeilijk iemand twee keer straffen voor hetzelfde incident? Dat is nu wel gebeurd.”

Iserbyt heeft moeite met de harde straf van de UCI. “Mentaal is het wel zwaar”, aldus zijn ploegbaas. “Ook de reacties van het publiek op hem zijn ondermaats. Daar zal hij sportieve prestaties moeten tegenover zetten, maar het is allemaal niet makkelijk.” Mettepenningen zegt ook dat Iserbyt het klassement van de Superprestige uit zijn hoofd kan zetten nu hij Ruddervoorde miste door de schorsing. “Zijn klassement is nu al voorbij. De gevolgen van die schorsing zijn echt verregaand.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.