Justine Ghekiere winnares bergtrui Tour Femmes: “Daarna was het wel echt klaar voor mij”
foto: Cor Vos
maandag 19 augustus 2024 om 07:32

Justine Ghekiere winnares bergtrui Tour Femmes: “Daarna was het wel echt klaar voor mij”

Justine Ghekiere is de winnares van de bolletjestrui in de Tour de France Femmes 2024. In het begin van de slotrit naar de Alpe d’Huez sprong de 28-jarige renster van AG Insurance-Soudal – zoals zo vaak in de voorbije Tour – mee met de vroege vlucht. Als ze de eerste bergpunten kon pakken was ze niet zeker, maar wel dichtbij het veiligstellen van de bergtrui. “Daarna was het wel echt klaar voor mij”, zei de Vlaamse na afloop.

“Deze week was een droom. Wat ik heb gedaan deze week kan ik niet geloven”, opent Ghekiere haar flashinterview. “Toen ik hoorde dat ik de bergtrui had gewonnen, heb ik – na al het harde werk van de afgelopen week – genoten van de sfeer op de Alpe d’Huez. Ik kon echt realiseren wat ik gewonnen had, het was een fantastisch einde van de Tour de France.”

Ghekiere stond in de voorbije Ronde van Italië ook al op het eindpodium met de bergtrui aan. Toch zijn de twee prijzen niet met elkaar te vergelijken volgens haar. “Het was voor mij al speciaal om op het podium in de Giro te staan, maar om het nu in de Tour te doen, op het hoogste niveau, dat is echt ongelooflijk.”

De truidraagsters voorafgaand aan een historische slotetappe – foto: Cor Vos

De winnares van de zevende etappe gaf aan dat ze weinig had geslapen na afloop van de grootste zege uit haar carrière. Toch moest ze nog één keer meezitten in de aanval om dichterbij de bergtrui te zijn. “Het was echt heel zwaar vandaag, maar ik wist dat ik de punten moest pakken op de eerste beklimming. Ik was dan nog niet zeker van de bollentrui, maar dan was de kans wel groter. Dus ik ging all out vanaf het begin, maar daarna was het wel echt klaar voor mij.”

Naast de etappezege en de bollentrui neemt de renster uit Izegem nog iets mee naar huis. “De fiets met bolletjesprint is een cadeautje van het team voor mij. Die mag ik houden, dus daar ben ik echt heel erg blij mee”, sluit ze af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.