Kaden Groves boekt eerste seizoenszege in Vuelta: “Erg zwaar jaar voor mezelf geweest”
foto: Cor Vos
zondag 18 augustus 2024 om 21:36

Kaden Groves boekt eerste seizoenszege in Vuelta: “Erg zwaar jaar voor mezelf geweest”

Kaden Groves heeft in de tweede etappe de Vuelta a España 2024 meteen doen slagen voor zijn ploeg Alpecin-Deceuninck. De 25-jarige Australische sprinter stond zelf ook nog droog dit seizoen. Hij kon de zege met andere woorden goed gebruiken. “Ik heb een erg zwaar jaar gehad”, vertelt hij in het flashinterview.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Het is een geweldige manier om deze Ronde van Spanje zo te beginnen”, zegt Groves. “Ik had zelf ook nog niet gewonnen in 2024. Ik was supergemotiveerd naar hier gekomen om daar verandering in te brengen. Ik wil de ploeg graag bedanken dat ze zo hard voor me gewerkt hebben en de etappe voor mij gecontroleerd hebben. Het was niet het plan om het wiel van Wout van Aert te volgen in de sprint. Maar mijn aantrekkers Edward Planckaert en Maurice Ballerstedt hadden problemen met hun fiets.”

Dat kwam volgens de Australiër door wat gaten in de weg. “Ik miste hen allebei. Normaal had Wout waarschijnlijk mij en mijn lead out gevolgd. Maar uiteindelijk moest het omgekeerd gebeuren.” Groves’ laatste zege was in de Vuelta van vorig jaar. “Daarvoor zijn verschillende redenen. Ik had een blessure in het voorjaar. Toch geraakte ik in goede conditie voor de Giro d’Italia. Alleen was ik daar niet snel genoeg om Jonathan Milan en Tim Merlier te kloppen. Daarna ben ik hard blijven werken naar deze Vuelta toe.”

Volgens de sprinter ligt deze ronde hem, ondanks dat er maar weinig kansen voor de snelle mannen zijn en er onnoemlijk veel klimwerk op het menu staat. “Net daarom is deze zege zo enorm belangrijk voor onze ploeg. Het team is weliswaar in functie van mij samengesteld, maar het parcours dit jaar is echt moeilijk. Eigenlijk hadden we alleen deze zondag, maandag en later deze eerste week wat kansen. Ik voelde dan ook enorme druk om het goed te doen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.