Kaden Groves neemt met gemengde gevoelens de groene trui over: “Behoorlijk nare manier”
foto: Cor Vos
dinsdag 3 september 2024 om 20:44

Kaden Groves neemt met gemengde gevoelens de groene trui over: “Behoorlijk nare manier”

De opgave van Wout van Aert in de zestiende etappe van de Vuelta heeft ertoe geleid dat Kaden Groves de nieuwe leider is in het puntenklassement. De Australische sprinter neemt de groene trui over met gemengde gevoelens, maar heeft nu een uitgelezen kans om voor  het tweede jaar op een rij het puntenklassement te winnen in de Vuelta.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Ik had totaal niet verwacht dat ik vandaag de groene trui zou krijgen”, aldus de 25-jarige sprinter. “Wout had zo’n overtuigende voorsprong in het puntenklassement. En toen ik aan de Vuelta begon, wist ik dat het zeer waarschijnlijk zou zijn dat hij het groen zou pakken. Om nog maar te zwijgen over het feit dat hij ook het bergklassement aanvoerde. Ik ken de situatie niet. Het enige dat ik weet is dat hij de koers heeft verlaten en dat het een behoorlijk nare manier is om het groen te pakken.”

De focus moet echter weer snel worden verlegd. Morgen wacht een rit met mogelijkheden voor sprinters. Al is met het uitvallen van Wout van Aert één ploeg minder bereid om de rit te controleren. “Morgen is echt ingewikkeld. Ik denk dat het een goede etappe voor ons is, maar op papier is het ook een hele goede etappe voor de kopgroep. Dus ik denk dat controleren heel moeilijk zal zijn en een grote dag voor het team.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.