Kai Reus: “Het voelt als vanouds”
zondag 18 januari 2009 om 13:25

Kai Reus: “Het voelt als vanouds”

Kai Reus maakte vandaag zijn rentree in het profpeloton voor de Rabobank. Er werden maar 51 kilometers gereden, maar de kop is eraf. Reus finishte, in de door Robbie McEwen gewonnen wedstrijd, in het peloton. Zelf vond de Noord-Hollander het allemaal wel lekker gaan.

“De eerste koerskilometers in het ProTeam zitten er op. Het was een korte wedstrijd in Adelaide, 51 kilometer, maar er is snoeihard gereden op die kleine omloop. Het parkoers liep trouwens wel lekker. Geen gevaarlijke bochten en brede wegen. Ik heb me lekker kunnen handhaven en nu de kop eraf is, heb ik een lekker gevoel. Dat is ook de insteek. De oude prikkel moet weer terugkeren. Het gaat wel goed nu, maar ik ben natuurlijk nog lang niet de oude. In de tweede rit woensdag en vijfde zaterdag wil ik me serieus testen. Zien hoe de vlag erbij staat. En of ik nu honderdste wordt of dertigste, dat maakt niet uit. Ik wil zelf voelen hoe de vlag er nu bij staat.” Zo schrijft Reus op de Rabobanksite.

“Het is wel heerlijk weer deel uit te maken van een team. Vorig seizoen was dat ook al zo bij een paar wedstrijden in het Continental Team. En nu in het ProTeam. Het voelt voor mij in ieder geval weer als vanouds. Tussen de jongens, met zijn allen op pad. Het is natuurlijk niet nieuw voor mij, maar er zit wel een gat tussen van anderhalf jaar. Net of alles gewoon weer verder gaat. Een vreemd gevoel, wat ik niet helemaal kan beschrijven. Maar ondanks die lange periode van afwezigheid is er een gevoel of ik nooit ben weggeweest.” Aldus de voormalig wereldkampioen bij de junioren.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.