Kämna nieuwe leider in Tirreno-Adriatico: “Proberen de trui te verdedigen”
foto: Cor Vos
donderdag 9 maart 2023 om 16:26

Kämna nieuwe leider in Tirreno-Adriatico: “Proberen de trui te verdedigen”

Lennard Kämna is na de vierde etappe de leider in Tirreno-Adriatico. Tot zijn eigen verrassing nam de Duitser de blauwe trui over van Filippo Ganna. “Ik had de rit eerlijk gezegd wat onderschat”, zei hij in het flashinterview na afloop.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

“Ik had niet gezien dat de klim zo zwaar was”, doelde Kämna op de klim naar Tortoreto (3,1 km aan 7%, max. 12%), die in de finale drie keer beklommen moest worden. “Pas toen we er voor het eerst overheen reden, was ik zeker dat het heel zwaar was en zag ik een kans om de trui over te nemen. Ik gaf alles om zo weinig mogelijk tijd te verliezen.”

“We probeerden voorin te zitten en actief te rijden, op aanvallen te reageren. Aan het eind was het gewoon vol gas”, zei hij over de tactiek van BORA-hansgrohe, dat met Aleksandr Vlasov en Jai Hindley ook nog andere ijzers in het vuur heeft. “We gaan proberen om de trui te verdedigen. Het wordt morgen lastig, maar we gaan het zeker proberen.”

Kämna heeft een voorsprong van zes seconden op Primoz Roglic, die de ritwinst pakte. Vrijdag wacht een bergetappe met finish in Sassotetto, na een slotklim van 13,2 kilometer. Het gemiddelde stijgingspercentage van deze helling bedraagt 7,2%.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.