Kan Mathieu van der Poel het verschil maken op EK-parcours? “Zal afhangen van de controle”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 15 september 2024 om 13:19

Kan Mathieu van der Poel het verschil maken op EK-parcours? “Zal afhangen van de controle”

De rappe mannen zijn in het voordeel op het snelle EK-parcours in Belgisch Limburg. Maar een renner die een eventueel sprintfeestje kan verstieren, is Mathieu van der Poel. De wereldkampioen keek voor de start nog even vooruit op de 220 kilometer lange wedstrijd.

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!

Van der Poel stoomde zich de voorbije periode in Spanje klaar voor de komende wedstrijden, waaronder het EK. “Dat ik veel op het klimwerk heb getraind in Spanje? Klopt en ik hoop vooral dat het een positief effect zal hebben tijdens het WK”, citeert Het Nieuwsblad de Nederlander voor de start.

“Klimmen is echter nooit slecht voor de algemene vorm, dus. We zijn gemotiveerd met de ploeg om er iets moois van te maken. Ik vind het ook wel leuk om dicht bij huis te koersen, dus ik kijk ernaar uit. Mijn kansen? Die zijn eerder klein. We hebben tot nu toe gezien dat je het verschil kan maken, maar het zal afhangen van de controle die er is.”

“Er zijn best wel wat topsprinters aanwezig”, gaat Van der Poel verder. “En als ik de benen nog heb, ga ik de lead-out doen voor Olav Kooij. Het is al een succesvol EK geweest voor Nederland, dus we gaan proberen om er nog een medaille bij te doen.”


Volg het Europees kampioenschap bij de elitemannen via ons liveblog.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.