Katyusha geeft Gert Steegmans een deadline tot 22 juni
dinsdag 16 juni 2009 om 11:41

Katyusha geeft Gert Steegmans een deadline tot 22 juni

Katyusha-manager Andrei Tsjmil ziet geen enkele reden waarom hij Gert Steegmans mee zou nemen naar de Tour de France. De laatste paar weken lijkt het alsof de communicatie tussen Tsjmil en Steegmans enkel via de pers verloopt. De relatie tussen Steegmans en Katyusha zit in een impasse omdat de Belg weigert een dopingdocument te ondertekenen.

“Ik begrijp het niet. Hij heeft misschien argumenten zat, maar ik ken ze alvast niet. Hij praat met iedereen en alle kranten, maar niet met wie hij moet praten. We vragen Gert nu in een brief om zijn verantwoording te geven voor zijn weigering. Ik wil een antwoord voor maandag 22 juni. Anders? Dat kan en wil ik niet zeggen. Waar zou hij de Tour verdiend hebben? Hij toonde zich dit jaar nog nergens, er was altijd wel iets.” Aldus manager Tsjmil aan de Belgische media.

Geert Steegmans, die als enige van de ploeg het dopingdocument nog niet heeft getekend, zelf maakt zich niet zo heel druk, maar is wel bezig met het vinden van een oplossing. “Ik laat het document vertalen en overleg dan met mijn raadgevers. Het blijft bespreekbaar en er moet wel een gulden middenweg bestaan. De Limburger rekent er bovendien op om aan de start van de Tour te verschijnen. Ik vind ook dat ik er klaar voor ben. Ik reed nog nooit zo goed bergop als in de Dauphiné. Vanaf nu spits ik me toe op snelheid. Ik hoop op een selectie.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.