Kelderman gaat in Montréal voor top 10-notering
Wilco Kelderman is aangewezen als kopman van LottoNL-Jumbo voor de WorldTour-wedstrijden in Québec en Montreal. “Ik voel me goed en kan niet wachten om weer in Canada te koersen. Het zijn twee mooie koersen die mij liggen”, aldus Kelderman.
Volgens ploegleider Nico Verhoeven beschikt zijn ploeg over meerdere troeven. “Als het volgens verwachting een zware koers wordt, hebben we met Kelderman een renner die mee kan doen voor de overwinning. Indien het een gesloten koers blijft, kunnen Moreno Hofland en Tom Van Asbroeck voor de sprint gaan.”
De GP Québec wordt vrijdag 9 september verreden. Twee dagen later rijden de renners in Montréal.
Selectie LottoNL-Jumbo voor GP Québec en GP Montréal
Twan Castelijns
Moreno Hofland
Wilco Kelderman
Timo Roosen
Mike Teunissen
Tom Van Asbroeck
Alexey Vermeulen
Dennis van Winden
Ik heb net de indruk dat Kramer meer nog dan in het wielrennen een coach nodig heeft. Het is niet alleen begeleiden, stimuleren tijdens trainingen. Het is ook veel psychologische begeleiding. Elke topsporter kent moeilijke periodes, van twijfel en motivatie. Juist dan is een coach van waarde.
Zou graag de beide sven's eens aan het woord willen horen hier omtrent. Denk je niet dat zijn vader zijn beste coach was/is omdat ie het gratis doet en zijn zoon als geen ander kent en als eerste zou zien of er iets scheelt, voorkomen nog altijd beter dan genezen.
Dat zou kunnen maar vertolkte Kemkers ook niet een soort vader voor hem?
Neem aan van wel natuurlijk, fijn mens Gerard, wereld vanverschil met Adema. Sven is maar een keer kwaad geweest op zijn coach waarschijnlijk.
Wat een onzin loop je weer te verkondigen. Natuurlijk kan een sporter best een eindje komen zonder coach, maar zo goed als alle wereldtoppers in welke sport dan ook hebben 1 of meerdere topcoaches om zich heen. En in veel gevallen zijn die coaches er mede verantwoordelijk voor dat de sporter op dat topniveau is gekomen. Ik ben er redelijk van overtuigd dat in veel sporten het niveau zo hoog ligt dat het bijna onmogelijk is om zonder coach(ing) de wereldtop te halen.
Zo was in het geval van Sven Nys Paul Van Den Bosch die topcoach. In dit filmpje (vanaf 7:45) verteld Sven o.a. dat Paul Van Den Bosch wetenschappelijk heel erg sterk onderlegd is en open staat voor vernieuwing. Dit om aan te geven dat hij niet alleen de mentale coaching deed, maar voor Sven ook onmisbaar was op het vlak van fysieke coaching.
Dat trainingen en trainingsschema's worden aangepast op de individuele sporter is vanzelfsprekend heel belangrijk, maar dit is juist iets waar een coach vaak meer kennis en kunde in heeft dan een sporter zelf.
Ook topcoaches maken taalfouten overigens maar er bestaan nog altijd topsporters die geen topcoaches nodig hebben, andersom wel anders verdienen ze niks. In de atletiek ligt het anders omdat het daar veel meer op techniek aankomt dan alleen duwen en trekken.
Volgens mij zit achter werkelijk elke grote sporter op dit moment een topcoach, dus ik vrees dat je bewering weer weinig hout snijdt.
Sterke comeback om mij op mijn taalfouten te wijzen. Ik doe mijn best om zoveel mogelijk taal- en spellingsfouten uit mijn reacties te halen (wat het voor mij alleen maar lastiger maakt om snel te reageren). Helaas blijft dit mijn achilleshiel en zullen er desondanks regelmatig taalfouten in mijn reacties terug te vinden zijn. Hiervoor mijn excuses.
Verder lees ik weinig onderbouwing of voorbeelden in jou laatste reactie. Daarbij heb ik niks gezegd over atletiek en alleen gesproken over topsport in het algemeen. Ik wil anders ook nog wel zoeken naar een interview waarin Sven Kramer aangeeft hoe belangrijk de begeleiding en coaching bij TVM/TLJ voor hem is. Als je echter zelf al aangeeft dat coaching bij atletiek belangrijk is omdat daar veel techniek bij komt kijken dan zal je toch ook wel inzien dat dat bij schaatsen zeker ook het geval is.
Edit: Als toevoeging wil ik dan nog wel zeggen dat een leraar ook leerlingen nodig heeft om zijn vaak uit te oefenen, dus ik zie niet helemaal in wat het punt is dat je met die opmerking probeert te maken.
Taalfoutje was niet denigrerend bedoeld iedereen maakt fouten. En gelijk of ongelijk zit ik niet op te wachten, probeer alleen mijn beleving op papier te zetten zoals ik ook gewoon naast fulltime werk aan sport deed, vind het woord top altijd zwaar overdreven alsof het übermenschen zijn. Mijn beleving was gewoon hod harder ik werkte, hoe beter ik ging sporten ook al moest ik alles zelf regelen, materiaal, voeding maar als je alles zelf in de hand hebt, heb je ook minder kans op fouten, zoals verkeerde banden en/of wielen.
Als sven onbekommerd kan schaatsen terwijl anderen taken overnemen is niks mis mee natuurlijk maar zijn schaatsen slijpt ie misschien liefst zelf
Nou (sommige) topsporters zijn ook wel een beetje een soort übermenschen, maar dan wel alleen voor een hele specifieke activiteit.
Ik reageerde trouwens vooral op jou opmerking "Een echte topsporter is auto didact en kan absoluut zonder trainer". Je begint daarin zelf over topsporters.
Waar het hier voor mij bij het begrip topsporter vooral om gaat is dat een topsporter 1 van de beste deelnemers in zijn sport is. Dus dat jij zonder begeleiding jezelf kan verbeteren en een eind kan komen geloof ik best en heb ik ook al onderkent in mijn eerste reactie. In bijna alle gevallen lijkt mij goede coaching echter essentieel om bij de beste in je sport te kunnen behoren.
Verder vind ik Sven Kramer die zijn eigen schaatsten slijpt wel heel iets anders dan suggereren dat hij zichzelf alles heeft aangeleerd en alles wat hij heeft bereikt ook zonder trainer zou hebben gekund.