Kelderman vierde: “Geeft aan dat het goed zit met mijn vorm”
foto: Sirotti
zaterdag 18 juni 2016 om 19:34

Kelderman vierde: “Geeft aan dat het goed zit met mijn vorm”

Wilco Kelderman eindigde in de voorlaatste etappe van de Ronde van Zwitserland, een heuvelachtige tijdrit, als vierde. In het algemeen klassement wist hij door het sterke optreden drie plaatsen te stijgen. “Ik heb gewoon een strak tempo gereden vandaag”, zegt de (nu nog) Nederlands kampioen tijdrijden.

De kopman van LottoNL-Jumbo kende gisteren in de koninginnenrit een mindere dag. “Het is niet onlogisch”, verklaart Kelderman op de ploegwebsite. “Dat gebeurt vaker als je van hoogtestage komt. De mannen om mij heen hebben die mindere dag ook gehad. Ik heb deze week laten zien dat ik goed in vorm ben.”

Jan Boven: “Mooie uitdaging voor de laatste rit”
Als afsluiting van de negendaagse WorldTour-koers wacht de renners een bergachtige rit van 117,7 kilometer. Ploegleider Jan Boven kijkt er naar uit: “Hij zit door deze tijdrit weer heel dicht bij de top-5 van het algemeen klassement en heeft nog een mooie uitdaging voor de laatste rit. Het wordt een hele korte, maar spectaculaire rit. Er zitten twee uitdagende beklimmingen in en Wilco gaat met een goede focus die laatste etappe in.”

Sterke Bouwman boekt vooruitgang met twaalfde plek
Op slechts 42 seconden van ritwinnaar Ion Izagirre eindigde Koen Bouwman op de twaalfde stek, als tweede LottoNL-Jumbo-renner. De 22-jarige klimmer werd goed voorbereid op deze tijdrit, vertelt Boven. “We hadden gisteren al het idee dat het de moeite waard zou zijn om de voorbereiding van Koen zo nauwkeurig mogelijk te laten verlopen. Daarom heeft hij het parcours vanochtend vroeg nog uitgebreid verkend, samen met Wilco. Hij heeft een hele goede tijdrit gereden en het is mooi om te zien dat hij veel vooruitgang boekt.”

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
18 juni 2016 19:36
Wilco super gedaan !
Ik ben trots op hem...wordt morgen nog heel spannend...Wilco zal de ronde niet winnen misschien wel tegenvallen maar karakter heeft ie...
Gaat ons nog verrassen in de toekomst
18 juni 2016 19:40
Als we dan met ze allen Groenewegen aan het hypen zijn,dan hype ik bij deze Bouwman. Koen moet mee naar de Tour!
18 juni 2016 19:42
@achterhoeker: mij heeft ie gisten al verrast ;)
Geintje. Mooi om te horen dat de blik vooruit is gericht.
18 juni 2016 19:54
Gaat beter bij ltj, leren ook al breien en dan nog tijd hebben om parcours te verkennen, vasthouden die focus!
18 juni 2016 20:04
@Turtlehead...Ja mij heeft ie gisteren ook wel verrast helaas maar potentieel heeft ie als je bijna net zo snel als Cancellara de tijdrit rijdt....
Helaas komen er op wielerflits vaak tientallen negatieve reacties als Kelderman Gesink of du Moulin een keer tegenvallen...en heel weinig positief als ze gewoon super presteren...zal wel typisch Nederlands zijn....
18 juni 2016 20:21
@achterhoeker dat zijn de mentaal zwakkere wielervolgers. Ik denk dat het vrij menselijk is: als je wint heb je vrienden
18 juni 2016 20:34
Kelderman toch weer sterk vandaag
Bouwman rijd deze hele ronde van Zwitserland al goed, zet dit jaar grote stappen voor een 1e jaars prof. Misschien nog de Vuelta zou een mooie ronde zijn om te leren en nog sterker te worden richting volgendjaar.
18 juni 2016 20:35
Kelderman moet een stapje maken anders blijft hij het eeuwige talent .
"Ongeduldig afwacht."
18 juni 2016 20:45
Velen noemden hier gisteren Wilco een mentaal zwakke coureur, maar nu hoor je ze niet en al zeker niet met excuses.
18 juni 2016 21:08
@klimmer99
Hij wordt gewoon vierde waar ie in bijzijn van doofinee renners waarschijnlijk buiten de top 10 zou zijn gevallen. Zoals ie al zei, heb vandaag gewoon een strak tempo gereden, net als de rest vd top 20, zie niet in wat mentaliteit daar mee van doen heeft, doet gewoon zn werk.
18 juni 2016 21:12
Door een zwakke dag en de verkeerde keuze van materiaal zorgt toch voor reacties.
Maar morgen nog een dag om wat recht te zetten lijkt nu weer mogelijk. De ITT zit ieder geval goed en dat kan hij weer meenemen naar de TdF.
18 juni 2016 21:16
Quote:
zie niet in wat mentaliteit daar mee van doen heeft

Zou dat niet juist het punt zijn van klimmer99!? Dat je kwalificaties over de mentaliteit van deze of gene enkel voorbij ziet komen wanneer er iets te zeiken valt.
18 juni 2016 21:24
Een zwaluw maakt alweer een zomer zo aan de reacties te zien. Gisteren een slechte dag en vandaag zit het weer goed met zijn vorm. Misschien dat er morgen toch nog wat mogelijk is, al zal Izagirre degene zijn die nog het meeste over lijkt te hebben.
18 juni 2016 22:24
Er valt voor de tour nog weinig aan conclusies te trekken op basis van het presteren van Kelderman. Er is dus nog hoop. Ik ben benieuwd wanneer we zekerheid over Gesink in de tour krijgen.
18 juni 2016 23:19
Lijkt me dat MA Lopez gewoon de te kloppen man is.Die wordt alleen maar beter (of minder slecht) deze ronde. Reed verhoudingsfewijs ook een hele goede tijdrit.
18 juni 2016 23:41
laat ik even de waarheid zeggen,mensen iedere renner die hier rond rijdt heeft een mentaliteit waar wij niet aan kunnen tippen anders word je geen profwielrenner,en of je nu fan bent van kelderman of niet als je bij de beste 20 of 30 klassementsrenners van de wereld behoor ben je gewoon hartstikke goed en misschien dat hij nog stappen kan maken en zo niet,als hij zijn eigen mogelijkheden weet komt er voor hemzelf een mooie carriere uitrollen ..en verder niet zeuren allemaal,al die renners geven het maximale!!!
18 juni 2016 23:58
Precies, we moeten gewoon blij zijn met wat een NLler weet te presteren in deze uitermate competitieve sport, ze hebben geen enkele verplichting en dat is maar goed ook. Kijk, Sven Kramer is toppie, mag als gast aanschuiven bij 'ik hou van Holland' maar is te laf om een racefiets op te pakken, voila, het issue samengevat.
19 juni 2016 00:43
@robotour, volgens mij is het andersom op deze site. Een schijtlijster maakt alweer winter, zoals je zelf aangeeft had hij maar 1 slechte dag tot nu toe. De rest van de ronde was gewoon prima!
19 juni 2016 01:35
Ik zal misschien als een zeikerd over komen maar ik denk dat het een bull shit verhaal is over een mindere dag na een hoogtestage. Er zijn genoeg renners die nooit een mindere dag hebben na een hoogtestage en Wilco heeft het elke keer als hij als kopman is. Ik denk dat het voor een groot gedeelte ook de druk is die hij niet aankan. Ik vind het superknap dat hij morgen wss een top5 notering rijdt maar dat weet toch helemaal niemand meer over een jaar. Ga is voor een ritzege en laat dat klassement voor wat het is. Als je voor dat klassement moet gaan koop is wat knechten die mee omhoog kunnen dan is de druk al minder. Bij Iam cycling en Tinkoff lopen echt wel renners rond die een groot gedeelte van de druk kunnen wegnemen . Dus laat in de tour dat klassement lekker zitten ga voor ritzeges en werk vooral aan de sprinttrein.
19 juni 2016 01:35
Arrogante ploegen zoals TLJ/Rabobank krijgen gewoon meer kritiek dan andere ploegen.
En terecht mi.
19 juni 2016 02:01
@serzzio elke renner reageert ook anders op een hoogtestage, er zijn er zelfs bij die er helemaal niet tegen kunnen en er ook geen profijt van hebben. Niemand is hetzelfde en geen lichaam reageert hetzelfde. En misschien heeft het ook helemaal niets met zijn hoogtestage te maken. De toekomst zal het moeten leren.

@Boccaccio arrogante ploegen zoals TLJ ??? wat is er in hemelsnaam arrogant aan... wat is eigenlijk een arrogante ploeg. Weer zo'n opmerking die totaal nergens op slaat. Ik sta vrij dicht bij deze ploeg en ik ervaar ze niet als arrogant, integendeel zelfs. Misschien dat jij je persoonlijke ervaringen met ons kan delen waaruit die arrogantie blijkt ??
19 juni 2016 07:33
Snap het belang van de tour maar lijkt mij wel wat als kelderman voor volgend jaar de piek legt op Zwitserland in zijn voorbereiding. Geen slechte dag door de hoogtestage en dan een mooie prijs pakken. Kan dan in de tour voor de ontsnappingen gaan.
19 juni 2016 08:33
Nee, arrogantie kan je TLJ niet verwijten. Wel vind ik dat de ploegleiding geregeld de mist in gaat door verkeerde keuzes auq ploefsamenstelling en dat ze er vaak niet in slagen om hun renners mentaal sterker te maken. Natuurlijk zit dat vooral bij de coureur zelf, maar de een heeft nu eenmaal meer tactische begeleiding nodig dan de ander. Ik vind Kelderman al lang vrij wisselvallig en daarom blijven echt grote prestaties uit. Koen Bouwman daarentegen geeft me wel een heel goed gevoel als ik zie hoe hij als nieuwbakken prof zijn eerste echt grote wedstrijd rijdt. En natuurlijk ben ik nieuwsgierig naar de afloop vandaag in Zwitserland. Zou Kelderman dan toch....?
19 juni 2016 10:09
Wat mij betreft mag er gezeurd worden als iemand het slecht doet en gecomplimenteerd worden als iemand het goed doet. Wilco is nog relatief wisselvallig, hij wisselt gewoon topdagen af met mindere dagen. Als hij ooit een etappekoers wil winnen moet hij constanter worden. Ik hoop dat hij leert van de foutjes die hij maakt, maar ook van de momenten waarop hij het gewoon heel goed doet, zoals in deze tijdrit. Hopelijk kan hij vandaag vlammen, misschien voor de rit gaan of wat plekjes winnen.
19 juni 2016 10:32
Ik ben erg benieuwd of hij vandaag nog gaat aanvallen. De etappe leent zich er in ieder geval voor en met Bouwman en Lindeman heeft hij ook twee knechten aan zijn zijde die hem kunnen ondersteunen. De eindoverwinning zal lastig worden maar misschien zit een podium/etappeoverwinning nog in.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.