Kelderman vierde: “Geeft aan dat het goed zit met mijn vorm”
foto: Sirotti
zaterdag 18 juni 2016 om 19:34

Kelderman vierde: “Geeft aan dat het goed zit met mijn vorm”

Wilco Kelderman eindigde in de voorlaatste etappe van de Ronde van Zwitserland, een heuvelachtige tijdrit, als vierde. In het algemeen klassement wist hij door het sterke optreden drie plaatsen te stijgen. “Ik heb gewoon een strak tempo gereden vandaag”, zegt de (nu nog) Nederlands kampioen tijdrijden.

De kopman van LottoNL-Jumbo kende gisteren in de koninginnenrit een mindere dag. “Het is niet onlogisch”, verklaart Kelderman op de ploegwebsite. “Dat gebeurt vaker als je van hoogtestage komt. De mannen om mij heen hebben die mindere dag ook gehad. Ik heb deze week laten zien dat ik goed in vorm ben.”

Jan Boven: “Mooie uitdaging voor de laatste rit”
Als afsluiting van de negendaagse WorldTour-koers wacht de renners een bergachtige rit van 117,7 kilometer. Ploegleider Jan Boven kijkt er naar uit: “Hij zit door deze tijdrit weer heel dicht bij de top-5 van het algemeen klassement en heeft nog een mooie uitdaging voor de laatste rit. Het wordt een hele korte, maar spectaculaire rit. Er zitten twee uitdagende beklimmingen in en Wilco gaat met een goede focus die laatste etappe in.”

Sterke Bouwman boekt vooruitgang met twaalfde plek
Op slechts 42 seconden van ritwinnaar Ion Izagirre eindigde Koen Bouwman op de twaalfde stek, als tweede LottoNL-Jumbo-renner. De 22-jarige klimmer werd goed voorbereid op deze tijdrit, vertelt Boven. “We hadden gisteren al het idee dat het de moeite waard zou zijn om de voorbereiding van Koen zo nauwkeurig mogelijk te laten verlopen. Daarom heeft hij het parcours vanochtend vroeg nog uitgebreid verkend, samen met Wilco. Hij heeft een hele goede tijdrit gereden en het is mooi om te zien dat hij veel vooruitgang boekt.”

RIDE Magazine
27 Reacties
19-06-2016 12:35
"Ik vind Kelderman al lang vrij wisselvallig en daarom blijven echt grote prestaties uit. Koen Bouwman daarentegen..."

Zo gaat het eigenlijk al jaren. Gesink breekt niet door, dan misschien Mollema. Mollema breekt niet door, dan misschien Kelderman. Kelderman breekt niet door, dan misschien Bouwman. Bouwman breekt niet door, dan misschien....
19-06-2016 13:38
dan zal het op laatst het orakel vann wielerflits ons moeten redden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.