Kevin De Weert nieuwe bondscoach België
vrijdag 12 februari 2016 om 12:28

Kevin De Weert nieuwe bondscoach België

Kevin De Weert is de nieuwe bondscoach van de Belgische wielerploeg. De 33-jarige oud-renner van LottoNL-Jumbo is vandaag gepresenteerd als opvolger van Carlo Bomans. Bomans gaat zich over de junioren gaat ontfermen.

Bomans was bondscoach sinds 2006 en was keuzeheer toen Philippe Gilbert in 2012 wereldkampioen werd. De Weert is sinds vorig jaar actief bij de Belgische bond als development coach. Hij zal deze taak blijven vervullen.

“Toen ik bij de KBWB begon te werken stak ik niet onder stoelen of banken dat ik de ambitie had om op termijn bondscoach bij de profs te worden”, aldus De Weert. “Maar dat het zó snel zou gaan had ik niet verwacht. Mijn aanvankelijke plan was nog een tijdje in de schaduw van Carlo Bomans mee te lopen, om het vak helemaal onder de knie te krijgen.”

Het drukke programma heeft de Belgische wielerbond doen besliten de zaken te versnellen. “We moeten straks als federatie op zoveel plekken tegelijk zijn dat er dringend iemand moest gevonden worden die de boel kon coördineren. Anders zag niemand de bomen nog door het bos. Dus word ik de komende maanden meteen voor de leeuwen gegooid. Op de Olympische Spelen, op het Europees Kampioenschap en op het WK. Een hele boterham, dat klopt. Maar het schrikt me niet af.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
12 februari 2016 12:41
toch wel een verrassing.
12 februari 2016 13:03
Mooie job voor een aimabele renner!
12 februari 2016 13:13
De Belgische bond heeft veel vertrouwen in De Weert. Hij geeft zelf nota bene aan dat hij liever eerst wilde meekijken met Bomans om het vak onder de knie te krijgen. Blijkbaar is enige ervaring als leider van de nationale trots niet meer relevant. Daarbij is hij natuurlijk een Quick Stepper van nature. Ik zie de polemiek al voor me als hij te weinig Lotto renners selecteert.
12 februari 2016 13:43
@ John Bidon
Klopt inderdaad maar polemieken zullen er altijd zijn in Belgisch wielerland rond de WK-selectie, daar vindt men altijd wel wat om over te 'zagen'. Maar dat maakt het ook wel leuk...

Vind het inderdaad een verrassende zet, maar ik zie hem wel goed omgaan met de verschillende persoonlijkheden en ploegen van de Belgische toppers.
12 februari 2016 13:50
Loopbaan Kevin De Weert: opleiding Rabo, 2 jaar prof Rabo, 2 jaar Quickstep, 2 jaar Cofidis, 8 jaar Quickstep, half jaar LottoNL.
Hij wordt oa coach om z'n communicatieve capaciteiten (in Nederland geleerd?)
Persoonlijk denk ik dat hij enorm wordt gerespecteerd in het milieu
12 februari 2016 14:17
Leuk voor hem en een gave move van de bond. Persoonlijk heb ik een negatief gevoel bij van Weert, maar dat komt eigenlijk alleen maar omdat het bij lottojumbo zon sof werd.
12 februari 2016 14:47
Benieuwd of hij hier net als bij LottoJumbo een half jaar gaat cashen zonder iets te hoeven doen en dan vlak voor het WK terugtreedt wegens 'motivatieproblemen'..
12 februari 2016 15:07
@Iljo. Dat is bij mij dus ook heel sterk blijven hangen. Maar ergens moet ie wel wat kunnen en iets van karakter hebben, anders krijg je zo'n job niet. Maar goed, ik zal hem maar het beste wensen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.