Kevin Hulsmans stopt met wielrennen
Foto: Sirotti
dinsdag 16 juni 2015 om 09:49

Kevin Hulsmans stopt met wielrennen

Kevin Hulsmans is bezig aan zijn laatste dagen als profwielrenner. De voormalige meesterknecht van Tom Boonen zal op 29 juli zijn laatste wedstrijd rijden in zijn eigen Lommel, waar hij aan de start zal staan van het na-tourcrititerium van de stad.

De Limburger maakte zijn beslissing na afloop van de Baloise Belgium Tour. In de derde etappe besefte de inmiddels 37-jarige coureur dat het over was toen hij niet meekon op de Berendries. “Onder aan de voet was ik nog voor de volle honderd procent prof. Boven op de top kwam ik als een nieuweling boven en wist ik: het is over”, zegt Hulsmans tegen Het Nieuwsblad.

In zijn carrière reed de Belg vooral in dienst van anderen. Van 2000 tot en met 2010 stond hij onder contract bij het Quickstep van Patrick Lefevere en knechtte hij voor wereldtoppers als Boonen en Paolo Bettini. De laatste jaren reed hij op een iets lager niveau bij achtereenvolgens Donckers Koffie, Farnese Vini en Vastgoedservice-Golden Palace.

Op het palmares van Hulsmans staat één profzege, in 2002 won hij een etappe in het Circuit Franco Belge.

Foto: Sirotti

Hulsmans reed jarenlang voor de ploegen van Patrick Lefevere – Foto: Sirotti

Na afloop van zijn actieve carrière gaat blijft Hulsmans aan de slag bij zijn huidige ploeg als deeltijds ploegleider.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
16 juni 2015 10:10
Was tussen 2005-2010 toch een belangrijke pion voor Tom Boonen in zijn klassieke koersen!
16 juni 2015 10:14
Vond hem mooi duo met Gatto dat voorjaar bij Farnese. Eerlijke gast ook
16 juni 2015 10:38
Meest logische beslissing om te stoppen, hij reed de laatste jaren toch vooral als peloton vulling rond. De tijd dat hij een luxeknecht was voor oa Boonen was al een paar jaren voorbij.
Opvallend dat hij toch maar 1 koers heeft gewonnen, dacht dat hij wel meer (kleine) koersen/etappes had gewonnen
16 juni 2015 11:47
“Onder aan de voet was ik nog voor de volle honderd procent prof. Boven op de top kwam ik als een nieuweling boven en wist ik: het is over”

Mooie tragiek.
16 juni 2015 20:21
+ Leuk weetje: hij speelt trouwens mee in de film over Armstrong die binnenkort uitkomt, "the program" ;). Een bijrolletje weliswaar.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.