Kevin Pauwels zet zegereeks voort in Niel
Foto: Marcel Koch
woensdag 11 november 2015 om 16:05

Kevin Pauwels zet zegereeks voort in Niel

Na de Superprestigecross van Ruddervoorde vorige zondag, heeft Kevin Pauwels vanmiddag ook de Jaarmarktcross in Niel gewonnen. De Kempenaar van Sunweb-Napoleon Games wachtte tot de helft van de wedstrijd om zijn aanval in te zetten, maar bleef al bij al makkelijk Sven Nys (Crelan AA Drink) en Tom Meeusen (Telenet-Fidea) voor.

De Tsjech Michael Boros was de verrassende snelste starter in Niel, maar zijn koppositie werd snel weer overgenomen door Laurens Sweeck. Topfavorieten Sven Nys en Tom Meeusen volgden het tempo goed, terwijl Kevin Pauwels en Klaas Vantornout zich nog niet met de debatten bemoeiden.

In de tweede ronde kwam er een eerste aanval van Sven Nys. Meeusen en Sweeck waren de enigen die volgden, maar na een val van Nys en Sweeck op een technische schuine kant kwam Meeusen plots alleen aan de kop van de koers. Onder impuls van Nys kwam de achtervolging echter snel weer op gang, maar ditmaal schoof naast Sweeck ook Pauwels mee in het spoor van de Kannibaal van Baal.

Nys dichtte in een mum van tijd het gat op Meeusen, waardoor we in de helft van de wedstrijd een kwartet aan de leiding kregen. Nys en Sweeck verdwenen uit de kopgroep na een slechte passage door de zandbak, terwijl het tempo van Pauwels voor Meeusen gewoon te hoog lag. Nys en Meeusen bundelden in de achtergrond nog wel de krachten, maar Pauwels bleek ongenaakbaar.

Wout van Aert en Lars van der Haar waren er vandaag niet bij. Zij zullen zondag wel weer aan het vertrek staan van de Superprestigecross van Gavere.

Jaarmarktcross Niel 2015
1. flag-be Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games)
2. flag-be Tom Meeusen (Telenet-Fidea)
3. flag-be Sven Nys (Crelan AA Drink)
4. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Murprotec)
5. flag-be Tim Merlier (Vastgoedservice-Golden Palace)
6. flag-be Jens Adams (Vastgoedservice-Golden Palace)
7. flag-be Jan Denuwelaere (Vastgoedservice-Golden Palace)
8. flag-be Klaas Vantornout (Sunweb-Napoleon Games)
9. flag-cz Michael Boros (BKCP-Corendon)
10. flag-be Dieter Vanthourenhout (Sunweb-Napoleon Games)

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
11 november 2015 16:15
Wat een lust voor het oog. Zowel technisch als conditioneel de beste vandaag. En in Gavere ook de topfavoriet.

Al moet ik zeggen dat Nys ook zeer sterk was. Wat te driest bij momenten, maar op een modderig Gavere is hij wel echt een kanshebber op de winst. Samen met Pauwels en Van Aert uiteraard.
11 november 2015 16:25
Een zegereeks voortzetten? 1 overwinning is geen reeks... pas nu het er twee zijn is het een reeks en bij een derde zege kan je dus pas spreken van voortzetten van een reeks... (verder niet terzake doende maar voor de puristen onder ons van vitaal belang)
11 november 2015 16:27
Nys maakt elke wedstrijd dezelfde technische fouten. Niet normaal dat hij nu slechtst is op zijn vroegere sterke punten. Vermoeidheid weegt door de laatste rondes. Dit was een ideale gelegenheid om een keer te winnen zonder Van Aert en Van der Haar er bij. Binnenkort komt ook nog Mathieu terug. Zie hem dan nog weinig podium rijden en zeker niet meer winnen.
11 november 2015 16:31
@hildeke
Nu is Pauwels ook gewoon beter dan Nys. Die eerste zit op het niveau van Van Aert en VdH.

Het wordt sowieso lastig voor Nys om echt nog een grote cross te winnen. Wellicht dat Gavere dé kans is.
11 november 2015 17:14
@knightbiker
Eens met je opmerking over de kop, maar niet met je afsluiting. Wat mij betreft is de kop feitelijk niet juist, dat lijkt me niet alleen voor puristen van belang.
11 november 2015 20:57
Twee overwinningen is inderdaad geen reeks. Reeks betekent een rij. Een tweetal kan als een rij gezien worden, echter maar net aan. Belangrijker is de informatie die de term zegereeks over moet brengen. In essentie; 'de zoveelste op een rij', daar is bij twee overwinningen echt geen sprake van.

On topic: Ik zou zo graag geïnteresseerd willen blijven in deze sport en de uitslagen. Echter het lukt me maar net aan, veldrijden is erger dan langebaan schaatsen. De Belgen moeten echt gaan investeren in de internationaliteit voordat het te laat is. Nobles noblige, vraag maar aan de KNSB.
11 november 2015 22:11
Nys wacht op regen en koude.
Hij is nooit echt top geweest in snelle wedstrijden, zelf niet toen hij top was.
Zolang het parcoursen zijn die droog en snel liggen zullen VDH en Pauwels voor hem eindigen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.