Kévin Vauquelin bezorgt Arkea-B&B Hotels eerste Tour-zege: “Heb vaak naar tijdsverschillen gevraagd”
foto: Cor Vos
zondag 30 juni 2024 om 19:05

Kévin Vauquelin bezorgt Arkea-B&B Hotels eerste Tour-zege: “Heb vaak naar tijdsverschillen gevraagd”

Kévin Vauquelin bezorgde zijn ploeg Arkea-B&B Hotels de eerste etappezege ooit in de Tour de France. “Ik begon pas heel laat te geloven dat ik ging winnen”, geeft de opgewekte Fransman na afloop aan.

“Het is fantastisch. Het was een lastige dag en ik voelde me niet al te best in de Ronde van Zwitserland, maar vandaag was een perfecte dag, gelukkig liet het peloton ons gaan”, opent de 23-jarige Tour-debutant.

Vauquelin zat samen met zijn ploegmaat Cristián Rodríguez in de vlucht van de dag. Zijn Spaanse collega eindigde op een vierde plek in de daguitslag, maar speelde een grote rol bij de zege van de Fransman. “Rodríguez heeft het goed gedaan en heeft veel werk verricht in de kopgroep.”

Vauquelin liet zijn medevluchters achter op de tweede beklimming van de San Luca – foto: Cor Vos

“Ik had het idee dat ik tijdens de voorlaatste beklimming hard door kon trekken na de aanval van Axel Laurence, dus ik voelde me goed”, analyseert Vauquelin.” In de slotronde reed Vauquelin samen met twee medevluchters weg bij de rest van de kopgroep.

“Toen ik uiteindelijk weg reed met Jonas Abrahamsen en Nelson Oliveira wist ik dat dat het goede moment en de juiste aanval was. Toch begon ik pas heel laat te geloven dat ik ging winnen. Ik heb heel vaak naar de tijdsverschillen gevraagd”, geeft hij toe. “Ik weet dat het de eerste overwinning is voor de ploeg. Dus dit is niet alleen voor mij een geweldige overwinning”, sluit Vauquelin af.

Geplaatst als onderdeel van: Tour 2024: Zo blikken verschillende Belgen en Nederlanders terug op hun drieweekse

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.