Klimmer Kamiel Bonneu gaat van Flanders-Baloise naar de WorldTour
foto: Cor Vos
donderdag 8 augustus 2024 om 17:59

Klimmer Kamiel Bonneu gaat van Flanders-Baloise naar de WorldTour

Kamiel Bonneu rijdt vanaf volgend jaar voor Intermarché-Wanty. De Belgische klimmer, die de voorbije drie jaar voor Flanders-Baloise reed, heeft een contract voor twee jaar getekend bij het WorldTeam.

Bonneu werd in 2022 prof bij Sport Vlaanderen-Baloise, dat een jaar later Flanders-Baloise ging heten. De inmiddels 25-jarige renner boekte voorlopig drie profoverwinningen. In 2022 won hij in zowel de Czech Tour als de Tour of Britain een etappe en eerder deze week was hij de beste in de koninginnenrit van de Arctic Race of Norway. Voor de rest behaalde Bonneu de voorbije jaren vooral veel ereplaatsen. Zo was hij vijfde in de Volta Limburg Classic (2022), vierde in de Czech Tour (2023) en zesde in de Arctic Race of Norway (zesde).

Bonneu: “Heb een klimmers-puncher profiel”
“Vanaf mijn eerste gesprekken met Intermarché-Wanty en Aike Visbeek voelde ik dat we dezelfde visie deelden en op dezelfde golflengte zaten”, zegt Bonneu op de site van zijn toekomstige ploeg. “Het was tijd voor mij om de stap naar de WorldTour te zetten, na drie jaar bij Flanders-Baloise waar ik met vertrouwen mijn naam als prof kon maken. Nu wil ik deelnemen aan mijn eerste grote ronde met Intermarché-Wanty en laten zien waartoe ik in staat ben op het hoogste niveau.”

“Ik kom in een team dat bekend staat om het ontwikkelen van zijn renners, zoals ik heb gezien bij mijn voormalige ploegmaats Rune Herregodts, Arne Marit en Vito Braet sinds ze bij Intermarché-Wanty zijn gekomen. Ik ben ervan overtuigd dat ik mezelf ook kan verbeteren, vooral in het hooggebergte, en dit is de beste omgeving om mijn carrière voort te zetten.

Bonneu noemt Alejandro Valverde zijn grote idool. “Hij is een legende met een ongelooflijk palmares. Net als hij – al wil ik mezelf zeker niet met hem vergelijken – hou ik van races met een moeilijke finale. Ik heb een klimmers-puncher profiel. Ik kan niet wachten om met Intermarché-Wanty aan de start te staan en samen mooie momenten te beleven.”

Aike Visbeek: “Ons plan is om hem zijn droom te laten verwezenlijken”
Aike Visbeek, de Performance Manager bij Intermarché-Wanty, noemt Bonneu ‘een taaie renner’, die ideaal is voor moeilijke parcoursen. “Zijn klimmers-puncher profiel is vergelijkbaar met andere renners die we op het hoogste niveau hebben ontwikkeld, zoals Lorenzo Rota en Georg Zimmermann, waardoor hij kan schitteren in eendagsraces zoals de Ardennenklassiekers.”

“We moeten nog zien welk niveau hij haalt in het hooggebergte, maar we weten dat hij klaar is om een ​​stap hogerop te zetten in het WorldTour-peloton. Met Intermarché-Wanty krijgt hij niet alleen de kans om te schitteren in de Ardennenklassiekers en WorldTour-etappes, maar ons plan is ook om hem zijn droom te laten verwezenlijken, namelijk deelnemen aan zijn eerste grote ronde.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.