Klöden: “Sastre is terechte Tourwinnaar”
woensdag 30 juli 2008 om 16:18

Klöden: “Sastre is terechte Tourwinnaar”

Andreas Klöden vindt dat Carlos Sastre de terechte Tourwinnaar is. De 33-jarige Duitser schrijft dat op zijn website. “Hij was de meest constante renner en heeft zich ook goed gehandhaafd in de tijdrit.” Klöden zelf vindt het nog wel steeds een schande dat de volgens hem sterkste ploeg van de wereld, Astana, niet mocht deelnemen aan de Tour.

“Het is net alsof je een WK voetbal organiseert zonder Brazilië, daardoor vind ik de uitslag van Sastre minder waard dan die van Contador van vorig jaar. Wel ben ik blij verrast door mijn landgenoten. Ik wist dat Schumacher een klasse coureur was maar wat hij me in deze Tour heeft laten zien heeft me toch echt verbaasd, vooral zijn beide tijdritten waren verbluffend.” Ook voor Marcus Burghardt en Gerald Ciolek had de Duitser bewondering: “Ze reden beide erg goed.”

Verder vertelde Klöden dat hij de eerste week van de Tour uit pure ergernis niet heeft kunnen bekijken en nadat hij hoorde dat hij ook niet was geselecteerd voor de Olympische Spelen, de fiets eerst een tijdje in de schuur heeft gezet. Hij traint pas sinds 3 weken 6 uur per dag.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.