zondag 23 juni 2024 om 19:09

Koen Bouwman leidde sprint Kooij in: “Groenewegen was de sterkste”

Video Koen Bouwman kreeg op het Nederlands Kampioenschap een ongebruikelijke rol. De renner van Visma | Lease a Bike was namelijk de de laatste man van Olav Kooij, die in de sprint genoegen moest nemen met het zilver. “Groenewegen was de sterkste” , zei hij daarover voor de camera van WielerFlits.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Visma | Lease a Bike leek lange tijd alles onder controle te hebben, maar wist toch niet te winnen. “We hadden het niet voortdurend onder controle, maar wel voor 95%. We hebben gedaan wat we konden doen en een goede koers gereden. Het was zeker geen leuke koers, want we zaten steeds mee maar mochten niet meerijden”, zei Bouwman over de koers van zijn ploeg.

Ondanks dat de Nederlandse formatie steeds meezat werd uiteindelijk toch beslist om voor Kooij te kiezen. “Als je meezit moet je zeker zijn dat je het af kan maken, maar Mick van Dijke en Bart Lemmen waren dat niet. Twee ronden voor het einde hebben we uiteindelijk voor Kooij gekozen. Dan moet je natuurlijk alsnog meezitten, maar niet meerijden en de rest terug laten komen”, ging hij verder.

Geen Tour en Vuelta
Uiteindelijk liet Kooij zich enigszins verrassen door Groenewegen, die al vroeg aanging. “Ik reed op kop, Dylan zat in mijn wiel en daarachter zat Olav. Op dat laatste stuk naar beneden was het freewheelen, daar kwamen ze er overheen. Ik denk dat hij pas als vijfde door de laatste bocht gaat, maar ik heb Olav gesproken en die zei ook dat Dylan sterker was”, aldus de Achterhoeker.

Wat de rest van het seizoen in petto heeft voor Bouwman, die de Nederlandse formatie na dit jaar verlaat,  is nog niet helemaal bekend. “Eerst ga ik een paar dagen rust houden, daarna ga ik op trainingskamp. De tweede helft van het seizoen ligt nog niet helemaal vast, dus dat hoor ik de komende dagen. Voor de Tour de France heb ik er nooit opgestaan, en normaal gesproken rijd ik ook de Vuelta niet”, besloot hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.